kaader filmist

kaader filmist

Thursday, November 27, 2014

Kaheöösuhe


Film: Two Night Stand (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Ülikooli lõpetamisest ja iseseisva elu stardipaugust on möödunud juba mitu head kuud, kuid Megan (Analeigh Tipton) on endiselt töötu, inimsuhetes abitu ja lisaks sellele ja võimetu end sohvalt kergitama. Kahjuks asub nimetatud sohva tema parima sõbranna Faiza (Jessica Szohr) ja viimase peika Cedrici (Scott Mescudi) elutoas. Enesehaletsuse kõrgpunkt jõuab kohale hetkel, mil ta näeb oma endist kihlatut tolle uue kallimaga ning nii koorubki välja mõte, et tekkinud surnud punktist saab üle üksnes mitte midagi tähendava üheöösuhte abil. Kahtlase väärtusega nõuanne küll, aga igatahes mõeldud-tehtud. Nii sobitabki Megan kõikvõimsa interneti teel tutvust sümpaatse moega Aleciga (Miles Teller) ja kutsub end tagatipuks poisile külla, et mõte üheöösuhtest ja praktikas ellu viia... Lõpp hea, kõik hea - kuni saabub hommik.

Peatselt on selge, et Meganit ja Alecit ei seo miski, nad on võimelised iga pisiasja peale kasside ja koerte kombel kaklema, kuid seda lihtsam on ju ka oma juhututvusele hüvasti öelda ja uksest väljuda. Ainult et Megan ei saa uksest väljuda. Öösel tervet linna haaranud enneolematu lumetorm on maja kõik väljapääsud korralikult kinni tuisanud ja tormi lõppu ei ennusta miski.

Nii ongi noored sunnitud veetma koos kaugelt rohkem aega, kui neil esialgu plaanis oli. Nüüd on nad sunnitud teineteist lähemalt tundma õppima ja mine tea, mida kõike veel juhtuda võib...

Lustaka ja elulise dialoogiga vürtsitatud eriskummaline romantiline noortekomöödia heidab pilgu inimsuhete pinnapealsusele Facebooki ja tinderi ajastul, mil veedame kaugelt liiga palju aega digitaalses maailmas ega pruugi märgatagi, kui sulle sobiv partner sinu ellu jalutab.
Comedy, Romance

Ega rohkem palju ju öelda polegi, et kui me suudaksime üksteisega suheldes lõpetada „mängud“ ja öelda tegelikult ka mida me tahame, mida arvame, ning kuulata ilma haavumata kasulikku kriitikat, siis võiks palju rohkem inimesi olla rahulolevalt koos, mitte hambaid kiristades ja üksinda jäämist kartes leppida pooletoobise suhtega.
 

See film sobib praegusesse hetkesse väga hästi, kui NY on reaalsuses ka haaranud taas kord „üllatusena“ saabunud lumetormid, nagu seda iga aasta.

Need kaks toredat noort - Analeigh Tipton (Americas Next Topp Model, Crazy, Stupid, Love) ja Miles Teller (The Spectacular Now, That Awkward Moment, Divirgent) kannavad enamust filmi väga suurepäraselt.

Hea komöödia külma talveõhtusse.


No comments:

Post a Comment