kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 24, 2014

Gemma Bovery


Film: Gemma Bovery (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Martin (Fabrice Luchini), endine Pariislane, kes suhtub väga kirglikult Gustav Flauberti raamatutesse, on kolinud väiksesse Normandia külakesse ning hakanud pagariks. Ühel päeval kolib ta vastasmajja üks Inglaste värske abielupaar. Mitte ainult nende nimed – Gemma (Gemma Arterton) ja Charles (Jason Flemyng) Bovery – pole sarnased raamatu kangelastele, vaid ka nende käitumine oleks nagu inspireeritud Flauberti raamatust Madame Bovary.
Drama, Comedy, Romance

Kas te olete lugenud raamatud Madam Bovary? Ma tean, et ma olen, ma olen ka filme näinud, kuid ma ei mäleta suurt midagi, kui et see oli omal ajal väga julge „erootiline“ kirjandus ja et lõpp on väga traagiline. Noh see film pole mitte Flauberti saamatu põhjal, vaid Gemma Bovery nimelise novellikese põhjal tehtud, kuid inspiratsioon on siiski Flauberti loost :) niivõrd kuivõrd.


Et siis üks vananev pagar, kelle noorukipõlve kustumatu mälestus on Madam Bovary raamatu lugemine, saab endale naabriks vastabiellunud Inglased, kelle perekonna nimi on Bovery. Gemma on täpselt samasugune igavlev koduperenaine, kes on meestele sama külgetõmbav nagu mesi mesilastele. Rääkides mesilastest, tänu nendele kohtubki Gemma oma noore armukese Hervéga (Niels Schneider).

Lisaks Gemmale ning Charliele on külas veel üks imelik abielupaar – Wizzy (Elsa Zylberstein) ja Rankin (Pip Torrens)– rikas inglane ja prantslanna, kes on ostnud endale sinna maja, kus mõnusalt oma raha nautida, ning elamut uuendada uurikastele omaselt ülepakutud stiilis.

Kogu küla teab Gemma ja Hervé romantsist, Charlie pigistab küll silma kinni kuid üks hetk ei suuda temagi seda enam kannatada.

Ja siis tuleb Gemmal valida, kas Charlie, Hervé või siis taas välja ilmunud kunagine kallim Patrick (Mel Raido), ning lisaks sellele kiibitseb pidevalt Gemma ümber ka Martin ning ajab oma raamatu kinnisideega asja veelgi segasemaks.

See on üks selline kibemagus lugu, kus naer tuleb hingelisemal inimesel ilmselt läbi pisarate ja tõsiselt hingest saab naerda alles filmi lõpus kui üle tee kolib uus paar, kes olla venelased …

Tore film igatahes!

No comments:

Post a Comment