kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 3, 2015

Effie Gray



Film: Effie Gray (2014)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Antud lugu põhineb tõsielulisel Victooriaaegse Inglismaa šokeerival skalndaalil, ja räägib loo Euphimia „Effie“ Grayst. Ta abiellus 19 aastasena tuntud kunstiajaloolase ja kriitiku John Ruskiniga, kuid Ruskin keeldus nende abielu voodis sissepühitsemast. Effie tunneb üksindust ning pettumust ning seega tõmbab teda Raphaelite eelse kunstniku John Everett Millaisi poole, ja ta leiab sõbra ning toetaja ka Leedi Elizabeth Eastlakes. Pärast seda kui ta on viis aastat pidanud kannatama armastuseta abielu, hakkab Effie Viktooria aegse ühiskonna tavadele vastu …
Drama, History, Biography
 
See film on üks järjekordne Emma Thompsoni kirjutatud filme.

Kuna tegu on biograafilise filmiga, siis võite päris Effie Gray elukooga tutvuda siin ja filmi kohta ütlen ma vaid seda, et tegu on väga huvitava looga, isegi kui ei tea, kes on Effie või milline oli tema lugu, kuid pärast filmi lõppu on väga huvitav lugeda kogu laiemat lugu.

Effie osa mängib nooruke Dakota Fanning, tema abikaasa John Ruskin on Greg Wise (Walking on sunshine), John Everet Millais on Tom Sturridge (Eemal hullutavast linnakärast) ning  Elizabeth Eastlake osas on Emma Thompson ise. Korraks on ekraanil ka Claudia Cardinale, Ruskini isa on David Suchet ja ema Julie Walters, peremõisa kokk Linda Bassett ning peaaegu sõnatu rolli mõisa uksehoidjana Russell Tovey. Hea näitlejate seltskond ja huvitavad rollid.

Läbi kogu filmi kasutatakse Millaisi töid, nii neid, mis on maalitud enne kui ta Effiega tutvus kui ka neid, kus on modelliks juba Effie ja mida ta maalis kui nad olid juba abielus.

Huvitav ajalooline draama, heade näitlejatega.
 


 
 

No comments:

Post a Comment