kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 24, 2015

Irratsionaalne mees



Film: Irrational Man (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Filosoofiaprofessor Abe Lucas (Joaquin Phoenix) on emotsionaalne ahervare, kes ei suuda elust kuidagi mingit mõtet ega rõõmu leida. Peatselt pärast väikelinna kolledžisse tööle asumist tekib Abe'il suhe kahe naisega: ülimalt sõbraliku professori Rita Richardsiga (Parker Posey), kes ihkab päästmist õnnetust abielust, ja oma parima õpilase Jill Pollardiga (Emma Stone), kellest saab tema lähedasim sõber.

Juhus muudab kõike, kui Abe ja Jill ühe võõra vestlust pealt kuulevad ja end sellest kaasa kiskuda lasevad. Kui Abe teeb sügavamõttelise valiku, suudab ta jälle elu täiel rinnal nautida. Kuid tema otsus paneb liikuma sündmuste ahela, mis mõjutab teda, Jilli ja Ritat alatiseks.
Comedy, Romance, Mystery

Taas kord Woody Allen. Kuid seekordne Allen oli mingis mõttes klassiklaine, kuid teisalt ka hoopis teistsugune.

Mis paneb inimest tegutsema? Kust ta leiab oma elule mõtte, raamatutele idee, põhjuse miks hommikul silmad avada, suitsetamine lõpetada …? Pisiasjad võivad meid lükata tegudele, mida me võib-olla muidu poleks kunagi teinud. Miks on nii, et kui me midagi kardame teha või ühiskond keelab seda teha, siis me seda ka ei tee, kuid kui me oleme hirmust üle saanud, leidnud enda jaoks piisava põhjenduse, miks me siiski peame seda tegema, siis võib ka juhtuda nii, et kui ükskord on maitse suus, leiame põhjuse taas kord seda hirmu/põnevuse tunnet kogeda.
 
Üllatusi täis kriminaalne põnevus film Woody Allenilikus stilis.

No comments:

Post a Comment