kaader filmist

kaader filmist

Thursday, August 13, 2015

Isetu



Film: Self/less (2015)
Hinne: B+
Sisukokkuvõte: “Kui mul vaid oleks rohkem aega elada,” oleme me kõik mõelnud ja tundnud. Mis oleks, kui saaksid tõesti aega juurde, kuid peaksid selle eest kõrget hinda maksma? Provokatiivses psühholoogilises põnevikus ISETU (“Self/less”) uurib visionäärist kultusrežissöör Tarsem Singh („The Fall“, “Immortals”) mis juhtub, kui võtta teise elu selle nimel, et ise igavesti elada.

Tööstusmagnaadist miljardär Damian Hale (Ben Kingsley) on vähki suremas, kui saab ettepaneku salapäraselt organisatsioonilt pikendada elu kandes tema teadvus üle uude elujõulisse kehasse. Noore mehe kehas alustab Damian uut roosilist elu “Edwardina” (Ryan Reynolds), kuid peagi hakkavad Edwardi ajusoppidest üles kerkima mälupildid, mis vihjavad äsjaomandatud keha kahtlasele päritolule. Pannes mängu kahe mehe elukogemuse jagu oskusi ja leidlikkust tuleb Edwardil päästa nii iseennast kui oma saatusekaaslasi tegelaste käest, kes ei soovi oma saladusi maailmaga jagada..
Thriller, Fiction

Ikka ju öeldakse, et kes meist ei tahaks elada igavesti, kõik me kardame vananemist ja surma. Kuid üks hull teadlane avastas võimaluse surma edasi lükata – kuid seda mitte kehal, sest keha vananemist/haigust ei saa tagasi pöörata, küll aga ta avastas võimaluse, kuidas mälu, mõtted, olemus –põhimõtteliselt hing ühest kehast teise tõsta (võtame ühe kannu ja kallame teise). Kuid mida ta päris käppa polnud veel saanud oli see, kuidas pesta puhtaks see teine kann, kuhu esimese kannu sisu kallatakse ja seega tuli keha uutel elanikel taltsutada keha eelmist elanikku ravimitega.

Seega kui Damian, edukas ja armutu ärimees, saab endale uue keha, teeb ta esialgu kõik mis võimalik et oma uut eluvõimalust võimalikult nautida, ta on piisavalt isekas et iga kord kui eelmine elanik pead tõstis, haaras ta tablettide järele, et teda summutada.

Kui ta aga leiab selle väikse tüdruku, keda ta võõrastes mälestustes näeb ja ka endise elaniku abikaasa … mõistab ta kui lollilt ta end petta on lasknud ja kui palju tema ümber teisigi inimesi, kes on sinisilmselt uskunud reklaamijuttu laboris kasvatatud kehadest.

Mida siis teeb see armutu ja edukas ärimees? Selleks tuleb teil kinno minna :)

See oli huvitav, vahel tiba loogikavaba kuid kaasakiskuv fantaasia, ulme, märul, kus näidatakse fantastilisi vaateis Trump Toweri katusekorterist ja New Orleansist. Hea film, kuid ei midagi erilist.

No comments:

Post a Comment