kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 17, 2020

Teistsugune maailm

Film: The World to Come (2020)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt9738716/

Kuskil Ameerika Idarannikul, 19-da sajandil, heitlevad kaks naaberpere talutööga ja isolatsiooniga, mille tunnistajaks on vaid ilusa, kuid proovilepanev maastik, saates nii füüsilisi kui ka psühholoogilisi katsumusi.
Drama

Western, kus vaenlasel ei ole sulekrooni, tomahooki ega kaheraudset. Selles Ameerika asustajate draamas on draama põhjuseks vägagi kaasaegne probleem - armastus, mis oli siis surmapatt. Otse loomulikult ei ole see armastus midagi uut, see on alati olnud, lihtsalt naised olid siis tagasihoidlikumad ja kavalamad. Südamesõbrannad võisid tunde koos metsas jalutada ja külmal talveööl ühes voodis magada. 

Selles loos on kaks naabrinaist, üks (Katherine Westerston) on oma tütre vaid paar kuud tagasi kaotanud ja teine (Vanessa Kirby) alles kolib neile naabertalusse. Nad on mõlemad üksi, seega kui kodutööd tehtud, tuleb uus naaber külla ja neist saavad sõbrannad. Kuid peagi saavad neist rohkem kui sõbrannad.

Tundub, et Tallie jaoks ei ole see esimene sedatüüpi sõprus, sest ta abikaasa Finney (Christopher Abbott) paneb kirja tema külaskäigud ja ei näe sugugi hea meelega, et ta nii palju Abigaili juures veedab. Dyer (Casey Affleck) mõistab, et Abigail vajab seltsi, kuna tütre kaotus mõjus talle raskelt, kuid samas ei näe ka tema väga hea meelega, et Abigailil tema jaoks enam naeratusi ei jagu ja et uut last ei soovi ta luua.

Kuid tegelikult tuleb öelda, et kogu nende tutvuse juures ei nimeta Abigail ja Tallie kordagi oma suhte kohta sõprus ja nad tekitavad algusest peale oma suhtlemisest saladusliku mulje, seega ei ole mingi ime, et Finney oma majapidamise taas kokku pakib ja lahkub. 

Jah, ma saan aru, et see on praegu populaarne teema ja püütakse näidata, et see kõik on väga  vana asi, mitte sündinud koos 60ndate armastuse revolutsiooniga. Aga ma arvan, et naised on palju nutikamad, kui Abigail ja Tallie olid, seega jätab see lugu sunnitud ja üledramatiseeritud mulje.

Polnud minu film, kuid näitlejad on head.



No comments:

Post a Comment