kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 28, 2020

Süda tuksub tuks-tuks-tuks

Film: Explota Explota/My Heart Goes Boom! (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt11238932/  

On aasta 1973. Pärast seda kui Maria on jätnud oma poiss-sõbra Massimiliano Roomas altari ette, lendab ta tagasi koju Hispaaniasse, et alustada uut elu. Orb, pereta, rahata ja väljavaadeteta, saabub ta Madriidi lennujaamas, kus ta kohtub Amparoga, naljaka, hääleta ja elurõõmsa vabahingelise naisega, kes töötab lennujaamas. Kolm kuud hiljem elab Maria koos Amparoga ja töötab lennujaamas, kus ta kohtub Pabloga, mehega, kellega ta esimesel saabumisel kokku põrkas, ning nüüd otsib noormees oma kohvrit. Pablo jätab Mariale oma tööaadressi, et ta saaks temaga ühendust võtta, kui kohver välja ilmub. Kui kohver välja ilmub, läheb Maria seda ära viima, ning avastab, et noormees töötab TVE’s (Hispaania riigitelevisioonis). Seal kohtub Maria Chimoga, naistemehest produtsendiga, kes võtab nõuks Mairast populaarse hilisõhtuse saate tantsustaari teha.

Film on saanud inspiratsiooni kunagise Itaalia popstaari Raffaella Carra lauludest.

Comedy, Musical, Romance


Iga aasta tehakse vähemalt üks selline kunagistel poplauludel põhinev muusikal. Seekord on siis tegu seitsmekümnendate popstaari Raffaella Carra lauludega, ning filmi kangelanna on nagu tema kaksik. Kaks laulu neist on ka meil tuntud laulud - üks neist “Jätkem võtmed väljapoole” ja ka filmi tunnuslugu on teile ilmselt tuttav.


Aga lugu siis - sinisilmne kloostris üles kasvanud neiu, kes jättis oma esimese poiss-sõbra altari ette, lendab tagasi koju ilma ühegi ideeta, kuidas ta hakkama saab. Saatus viib ta kokku sbraliku neiuga veel enne, kui ta lennujaamast väljub, ning enne seda suudab ta kokku põrgata kena noormehega. 

Neiu korterinaaber armastab televisiooni ja tantsimist, seega tantsivad nad koos teleri ees. Kui ta uuesti kena noormehega kohtub ja siis talle kohvrit järgi viima ruttab, satub ta televisiooni, sinnasamma stuudiosse, kus tema lemmiksaadet tehakse. Seal pannakse ta tantsima ja lubatakse kokku maa ja taevas. Kuid kohvriomanik meeldib talle siiski rohkem.

Järgnevad kohtingud, laulud, töökoha vahetus ja siis selgub mida noormees tegelikult televisioonis teeb. Finaal, mis saabub peale suurt paljastust, on loomulikult roosiline ja õnnelik.


Tore, tantsu ja laulu täis humoorikas vaade Hispaania televisiooni tsensuurile.

No comments:

Post a Comment