kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 27, 2020

Langemine

Film: Falling (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt9143112/   

John Petersen (Mortensen) elab koos oma partneri Ericu ja lapsendatud tütre Monicaga Lõuna-Californias. Tema isa Willis on talupidaja, kelle suhtumine ja käitumine on pärit rangemast ajastust ja järgib konservatiivsemat peremudelit. Kui Willis sõidab Los Angelesse ja jääb teadmata ajaks Johni perekonna juurde, et otsida endale kohta vanaduspõlve veetmiseks, tekib kahe erineva maailma vahel kokkupõrge.

Drama


See Viggo Mortenseni kirjutatud, filmitud, helindatud ja näideldud film, mille inspiratsiooni ta on saanud oma perest, oleks nagu “Isa” Ameerika versioon.

See on raske ja valus lugu vananemisest. Kuid mitte ainult vananemisest, vaid ka põlvkondade suurest vahest.

Isa on kujutatud kui üht tõelist mühakat, kellel iga teine sõna on sõimusõna või roppus ning kõik on vaenlased või valetavad või tahavad talle halba. Tema mõlemad abikaasad on tema juurest lahkunud, kuna pidev armukadedus on nad minema ajanud ja kuna nad on pärast seda leidnud uued elukaaslased, seda vihasem ta nende peale on.

Tema poeg ja tütar on musternäited tänapäevastest perekondadest. Poeg püüab täita iga isa soovi, hakkama saada tema pidevate unustamiste ja raevuhoogudega ja ka tütar püüab olla isale meelepärane, et hoiduda konfliktidest. Kuid lapselapsed ei lase enam end sõimata ja solvata ilma põhjuseta.

Vananemine pole kerge, kuid John polnud kerge inimene kellega koos olla ka noore mehena, seega on vananemine ta veelgi hullemaks ja vihasemaks teinud.


Hästi tehtud film, raskel teemal, kuid teema, mida me ei tohi unustada.



No comments:

Post a Comment