kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, February 16, 2016

Truth



Film: Truth (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: See on lugu Killiani Dokumentide vaidlusest (a.k.a. Rathergate) mis toimus enne 2004 aasta Ameerika presidendivalimisi. Kui kogenud uudiste toimetaja Dan Rather ja CBS uudistekanali juht Mary Mapes valivad saate 60 minutit uudislooks President Bushi sõjaväekarjääri, kuidas ta vältis saatmist Vietnami sõtta tänu oma isa poliitilistele tutvustele, järgneb sellele saatele mõlemi ajakirjaniku töö ja maine kaotus.
Biography, Drama, History
 
See film on tehtud Mary Mapesi raamatu järgi, kus ta kirjeldab sündmusi, mis toimusid enne seda kui nende kätte jõudsid dokumendid, mis andsid alust arvata, et noorem president Bush ei ole saanud ausal teel oma piloodi pabereid ja samuti on ta ka vähemalt aasta olnud tegevteenistuses vaid paberil, mitte reaalselt ja seda kõike vaid selleks, et vältida Vietnamise saatmist.
 
Pärast esimese saate eetrisse jõudmist hakati loomulikult kahtlema nende dokumentide tõelisuses, väites et need 70’ndate alguse dokumendid on tegelikult tehtud vahetult enne ajakirjanike kätte jõudmist. Järgneb uurimine ja tõestamine ja nii-öelda „nõiajaht“, sest president ei teeks ju kunagi midagi sellist, tema minevik on ju valge kui lumi.
 
Kui siis Mary vastab mitmeid päevi siseuurimise küsimustele, jõuavad nad lõpuks välja selleni, et keegi, kes need dokumendid koostas, uuris sügavuti tollele ajastule omast keelt, nende inimeste, kes dokumente koostasid, omavahelist sidet ja sugulust, Bushi sõjaväelise karjääri ajalugu ja ka muid tähtsaid pisiasju, mida oli vaja teada nende kirjade koostamiseks, kuid vaatamata sellele, et ta teadis viimsete pisidetailideni kõike seda, koostas ta need dokumendid siiski tavalisel kaasaegsel arvutil.
 
Kõik kes olid selle uudisloo koostamisega seotud kaotasid oma töö ja Bush valiti ikkagi ka teist korda presidendiks.

Huvitav lugu.

No comments:

Post a Comment