kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 8, 2016

Queen of the Desert



Film: Queen of the Desert (2015)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Gertrude Belli elu kroonika, kes oli reisija, kirjanik, arheoloog, maadeavastaja, kartograaf ning Briti Impeeriumi poliitiline atašee kahekümnenda sajandi alguses.
Drama, History, Biography

Selles filmis mängib Nicole Kidman Gertrud Belli, suurekasvulist, ülikooli haridusega, inglannat, kes ei sobinud hästi kõrgseltskonda, seega palus ta oma isal end Aafrikasse onu juurde saata. Aafrikas hakkab ta kohalikke keeli õppima, kihlub saatkonnas tootva assistendiga, kuid kuna isa on nende abielu vastu, tuleb Gertrude tagasi Inglismaale, et isa veenda. Kodus olles saab ta teate, et noormees sooritas enesetapu, eelistades surma Gertrudist eemale olekule.

Gertrude läheb aastaid hiljem tagasi Aafrikasse, kus ta hakkab reisima mööda erinevaid piirkondi, kaardistades, keeli õppides, kohalikega tutvudes. Oma uuringuretkedel kohtub ta paljude huvitavate inimestega, satub tihti surmasuhu, kohalikud Briti Impeeriumi võimuesindajad pole sugugi huvitatud sellest, et ta lihtsalt käib mööda kohalikke hõimusid ja ei püüagi neid teenida spioonina.

Siis tekivad tal lähemad suhted ühega neist võimuesindajatest, abielus mehega, kes lubab talle suure lahingu eelõhtul, et ta lahutab oma naisest kui sõda lõppeb, kuid tema elu lõppeb enne sõda.

Gertrude jätkab oma uurimustäid, kuid ühtlasi asub ka tõsisemalt tööle poliitikas, vahendades Briti Impeeriumi ja kohalike hõimude soove.

Kidman oli nagu Kidman ikka, nagu ta igas rollis on, ei midagi erilist. Tema armastusteks olid James Franco ja Damian Lewis ning üks kuulsustest kellega ta oma reisidel kohtub on Robert Pattinson (T.E. Lawrents a.k.a Lawrents of Arabia). Iseenesest huvitav eluloofilm, võib-olla natuke pikk ja veniv, kuid huvitav.

No comments:

Post a Comment