kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, December 9, 2015

Paberlinnad



Film: Paper Towns (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Originaalse linaloo "Paberlinnad" aluseks on menukirjanik John Greeni ("Süü on tähtedel") samanimeline romaan. See on lugu koolipoisist nimega Quentin ja tema naabermajas elavast Margost, kes armastas müsteeriume niiväga, et otsustas ise selleks saada. Pärast öist seiklemist nende kodulinnas kaob Margo ootamatult, jättes maha terve hulga salapäraseid niidiotsi, et segadusseaetud poiss need järgemööda lahti harutaks. Otsingud viivad Quentini ja tema taibukad sõbrad meeletusse seiklusesse, mis on ühtaegu naljakas ja liigutav. Selleks, et Margo üles leida, peab Quentin aru saama, mida tähendab tõeline sõprus. Ja tõeline armastus.
Drama, Romance, YA, Comedy

John Green tundub olevat Noote täiskasvanute raamatute Nicolas Sparks. Nagu ka Sparksil on lugu suur ja eepiline ja täis romantikat ja kurva lõpuga … või midagi umbes kurva lõpu taolist.

Ma pole näinug Süü on tähtedel, pole ka kumbagi raamatut lugenud, kuid niipalju kui ma olen kummagi raamatu ja filmi kohta kuulnud, on mõlemad põhimõtteliselt täiskasvanuks saamise lood.

Paberlinnades on siis peategelane Quentin aastaid olnud salaja armunud oma naabritüdrukusse Margosse. Margo on julge, pealahakkaja ja üllatusi täis seikleja, kuid Q on vaikne nohik.

Kui siis Margo üle mitme aasta taas Q märkab ja temaga ühe öö jooksul mitmeid asju teeb et oma viimsele poisssõbrale kätte maksta tema sõbrannaga magamise eest, ärataks ta nagu Q talveunest. Q on valmis Margoga üheskoos seiklustesse sukelduma, kuid Margo on kadunud. Nagu Margol oma lahkumistel ikka tavaks oli, jättis ta maha vihjeid, kuhu või miks ta läks. Tavaliselt oli ta vihjeid jätnud oma õele, kuid seekord olid vihjed Q’le.

Q võtab kätte, teeb esimest korda koolist poppi, ning läheb Margole järgi. Temaga ühinevad veel ta kaks sõpra, ühe poisi tüdruksõber ja Margo sõbranna. See on nagu nende viimane hurrraaa enne kooli lõppu. Kuid Q jaoks on see tema esimene koolist poppitegemine, esimene road trip, esimene avarii, esimene …

Ei tasu kunagi taga nutta neid asju mida te viimast korda nägite või tegite, rõõmustage nende asjade üle, mida te esimest korda kogete, teete. Elu tuleb nautida olevikus, mitte elada minevikus.

Noorte täiskasvanute film.

Kui te olete lugenud mõlemat raamatut ja näinud mõlemat filmi, siis palun öelge mulle, kas see et Ansel Elgort oli kas selles filmis, kas see oli lihtsalt väike hetkeline ekraanikülastus, ahaa momendiks neile, kes teavad eelmist filmi, või ongi kuidagi need kaks lugu omavahel selle tegelase läbi seotud?

No comments:

Post a Comment