kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 21, 2015

JEM and The Holograms



Film: Jem and the Holograms (2015)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: California väikelinna tüdrukust saab üleöö rahvusvaheline Youtube sensatsioon, kui ta õde paneb ta laulu üles. Ja nii saabki alguse tema ja ta kolme õe avastusretk kuulsuste maailma ning nad jõuavad ka arusaamisele, et on oskusi, mida ei tasu vaid endale hoida.
Adventure, Music, Fantasy, YA
 
Ma üldse ei imesta, et see film meie kinodesse ei jõudnudki. Tegemist on multika filmiks tegemisega.

Et siis põhimõtteliselt on tegu muusikafilmiga, milles on ka saladuse lahendamine ja uskumatud robotid.

Muusika ise polnud sugugi paha, selline kombo tänapäeva kuulsatest noortest naislauljatest – Tylor Swift, Katie Perry ja Lady Gaga. Kuid ma ei suuda sellest absoluutselt aru saada, mis pop-rock on filmimaailma jaoks laval alati 80’ndate clam-rock (pungilik riiete segu koos üle võlli make upiga).

Saladus on surnud isa jäetud vihjete jada, mis peaks Jerrica viima ta kohtadesse, kus nad olid koos õnnelikud olnud, kuhu isa oleks tahtnud teda viia, kui ta juba suur on ja meenutada talle et pere on tähtis. See robot, kelle abiga neid vihjeid leiti hakkas tööle siis kui nad olid LA’sse jõudnud. Aga mis siis kui ta oleks LA’sse tagasi läinud alles siis kui ta on 60. või ka varem aga ilma robotita? Ühesõnaga, see ei olnud väga hästi läbi mõeldud osa sellest loost.

Ning siis on siin loomulikult kurikaval ning ahne plaadifirma omanik, tema esialgu ülbe poeg, kes lõpuks Jerricasse armub, moedem uute lavariietega, majutuskohast öisesse LA’sse hullama minek ning bändiliikmete vaheline tüli ning lõpuks pisarates leppimine. Klassika, kuid liiga „värvi numbrite järgi“ lihtne.


Mida ma kohe üldse ei mõistnud oli see lõpu osa, kus inimesed „tänavalt“ rääkisid, kuidas Jem neid mõjutanud on ja enamasti öeldi ikka, et Jem aitas neil mõista, et nad võivad olla need kes nad tegelikult on ja nad ei pea keegi moodi olema, julgustas neid olema nemad ise, kuid enamus neist, kes „julgesid nüüd olla nemad ise“ matkisid oma välimuselt Jemi … et siis, kas nemad ise oli sama mis Jem või nemad ise on jäljendada Jemi?

Muusika oli hea aga sisu oli jama. Peaosas olev Audrey Peeples on oma lauluhäält juba varemgi näidanud, seda nimelt sarjas Nashville. Türdukute tädi mängib legendaarne teismeliste filmide staar (tema ajal siis) Molly Ringwald ja kuri plaadifirma omanik on Juliette Lewis.

No comments:

Post a Comment