kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 20, 2013

Disconnect

Film: Disconnect (2012)
Filmi vaatamise põhjus: Alexander Skarsgard
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Tööd uhav jurist, kes räägib enamuse ajast mobiiliga, ei leia aega et suhelda oma perega. Abielupaar kistakse ohtlikusse situatsiooni kui kõik nende saladused online avalikuks tulevad. Lesestunud endine politseinik näeb vaeva oma pahandusi tegeva poja kasvatamisega, kes on internetis oma koolikaaslast ahistanud. Auahne ajakirjanik näeb karjäärivõimalust loos teismelistest, kes teenivad raha täiskasvanutele mõeldus webilehtedel. Nad on kõik võõrad, naabrid, kolleegid ning nende lood põrkuvad selles dramaatilises trilleris tavalistest inimestest, kes näevad vaeva igapäevase suhtlusega meie tänapäevases elektroonikast kubisevas maailmas.
Drama, Thriller

Taas kord film mida olin kaua oodanud. Seda nii Alexi pärast kui ka filmi sisu pärast. Teemaks on ju see millega me kõik igapäevaselt kokku puutume – liigne info tulv, haavatavus infosüsteemide kaugu, identiteedivargused, küber ahistamine, inimeste vahelise silmast silma suhtluse kadumine.

See film tuletas taas kord meelde kui julmad võivad olla lapsed üksteise vastu, kui hooletud võivad olla töösse uppunud vanemad, kui kergesti kaugenevad üksteisest inimesed, kes on läbi elanud midagi kohutavat ja kui kerge on end avad kellelegi keda sa ei näe ning kui raske on endale tunnistada seda, kui sa kellestki hoolid, kuid sa arvad et ühiskond ei lepiks teie suhtega.

Näitlejate valik on siia filmi väga hea – lisaks Alexandrile (The East, What Maisie Knew, True Blood) lõid filmis kaasa ka Jason Bateman (Juno, Horrible Bosses), Frank Grillo (Warrior), Andrea Risebrough (Oblivion), Max Thieriot (Chloe), Colin Ford (We Bought a Zoo), Jonah Bobo (Crazy Stupid Love) ja Haley Ramm (X-men: The Last Stand). Taas kord head noored näitlejad.  


Hea film!

No comments:

Post a Comment