kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, September 3, 2013

Mental

Film: Mental (2012)
Vaatamise põhjus: Sõbranna soovitas :)
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Moochmore tüdrukud on kindlad, et iga üks neist kannatab mingi seni veel diagnoosimata haiguse käes – põhjus lihtne, sest kui nad pole hullud siis nad pole ju lihtsalt populaarsed. Nende ema Shirley – ta ei suuda toime tulla oma tütarde nõudmistega ning oma ringitõmbava poliitikust abikaasaga, Barryga – saab närvivapustuse. Pärast seda kui Barry saadab oma naise hullumajja (rääkides oma töökaaslastele et ta abikaasa on „puhkusel“) leiab ta end ühtäkki üksi koos viie teismelise eas tüdrukuga, keda ta vaevu tunneb. Meeleheitle võtab ta hetke tuju ajel peale tee ääres hääletaja Shazi ning palkab ta oma tüdrukutele kasvatajaks.
Drama, Comedy

Kas te olete näinud Austraalia Abba muusikast tilkuvat komöödiat Muriel's Wedding? Oli ju kuradima hea komöödia? Jättis ju mulje et Austraalias normaalseid inimesi polegi? Kuradima hea film oli! Ja selle filmiga said tulle tiibadesse nii Toni Collette kui ka Rachel Griffiths.
No vot, see film on tehtud sama autori poolt, kes on teinud Muriel's Wedding. Ja taas kord on tegu poliitiku natuke hullumeelse perekonnaga. Ema laulab lakkamatult Heliseva muusika laule, tütred otsivad netist sobilikke psühholoogia häireid ja poliitikust isa on kõikjal mujal kui kodus. Ega nende naabrid ja teised linna elanikud kellega nad päevast päeva kokku satuvad paremad pole. Ja mida neist Austraalastest tahtagi kui arvestada et enamus neist on varaste/mõrtsukate/kullaotsijate ja muude imelike Euroopast ja Ameerikast väljasaadetud/põgenenud hälvikute järeletulijad. Ma ei taha kedagi solvata, sellest oli isegi selles filmis juttu! Me kõik oleme natuke hullud, lihtsalt mõne hulluse tase on rohkem silmapaistev.
Ühesõnaga, ema saadetakse „puhkusele“ ja mängu astub Shaz (Toni Collette). Ta on umbes nagu karm Mary Poppins. Või siis natuke rohkem kui lihtsalt hull Mary Poppins. Lihtsalt ta oskab oma hullumeelsust varjata ja kuna ta ise on kiiksuga siis oskab ta teiste kiiksusid paremini tajuda ning neid masendusest välja tuua.
Seega võtavad tüdrukud end Shazi käe all kokku, tunnistavad endale, et mitte nemad pole hullud vaid maailm nende ümber (noh tegelikult üks õde ikka tegelikult ka on skiso, kuid see on ju ravitav).
Peagi on ka ema hullumajas piisavalt puhata saanud, tuleb koju tagasi, ähvardab isast lahutada, Shaz pannake hullumajja, kust ta põgeneb ja peaaegu sureb oma kinnisideed täide viies, ning lõpuks laulab kogu perekond Moochmore õnnelikult Edelweiss laulu :).
Mind ajas nii naerma, kui film algab Heliseva muusika lauluga ja tegemist on „hullde inimestega“ sest taas kord olen ma juhuslikult sattunud lugema/vaatama kahte mingil määral sarnast lugu. Üks mu selle nädala raatutest The First Bookof Calamity Leek on ka „hulludest“ ning ka selles raamatus laualavad nad Von Trappide laule :)
Kuid lõppkokkuvõttes oli tegemist ühe hullumeelse, tempoka, naljaka ja väga hästi tehtud Austraalia filmiga.

No comments:

Post a Comment