kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 13, 2013

Ainult aja küsimus

Film: About Time (2013)

Vaatamise põhjus: Praegu lihtsalt on selline ajarännu aeg

Hinne: A

Filmi lühikokkuvõte: Pärast järjekordset piinlikult ebaõnnestunud uusaastaööd teatab 21-aastase Timi (Domhnall Gleeson) isa (Bill Nighy) oma pojale, et nende pere meestel on alati olnud võime ajas rännata. Tim ei saa muuta ajalugu, küll aga seda, mis juhtub ja on juhtunud tema enda elus. Isa esmalt naeruväärsena näinud avaldus osutub tõeks ning Tim otsustab maailma paremaks muuta... ning omale tüdruksõber leida. Londonis tutvub Tim kauni kuid tagasihoidliku Maryga (Rachel McAdams). Nad armuvad, kuid tänu väiksele “ajarännu apsakale” muutub nende kohtumine olematuks. Nad kohtuvad taas. Ja taas. Ja taas... Kuni Tim võidab Mary südame.

Oma ebatavalise elu edenedes avastab Tim, et tema unikaalne võime ei saa teda aga alati päästa kurbusest ning heidutustest, mis kõikide perede saatust puudutavad. Ja kas selleks, et täiel rinnal õnnelikult elada, ongi üldse ajas rändamist vaja...?

Romance, Time travel



Nagu ma juba ütlesin, praegu lihtsalt on selline ajas rändamise aeg – raamatu mille just lõpetasin: Dream of Time, oli ajas rändamisest ja kui ma pärast filmi koju jõudsin tuli telekast Leopold ja Kate :).



Kuid tegu on ühe tõeliselt armsa filmiga, heade briti näitlejatega ja hea looga.



Kuid Rachel McAdams – see on siis teine ajas rändamise film kus ta kaasa on löönud või siis kolmas kui ka Vannet võtta kui ajas rändamist. Esimene film oli loomulikult Ajaränduri naine. Ja tõsiselt, see tüdruk võiks endale parema paruka muretseda :).



Kuid film ise on armas ja kurb ja ilus ja naljakas ja mõtlemapanev ja väga armas.

1 comment:

  1. Ei tasu unustada filmi "Midnight in Paris", mis on konkreetselt ajasrändamine ja armastuslugu sellega seonduvalt.

    ReplyDelete