kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 30, 2018

Roheline raamat


Film: Green Book (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Bronxist Itaalia-Ameerika naabruskonnast pärit väljaviskaja Tony Lip (Mortensen) palgatakse Manhattanilt lõunaosariikidesse kontserttuurile suunduva tipptasemel mustanahalise klaverimängija Don Shirley (Ali) autojuhiks. Teekonnal tuleb neil sõltuda “Rohelisest raamatust”, et jõuda vähestesse kohtadesse, mis olid afroameeriklastele ohutud. Seistes silmitsi rassismi, ohu, samuti ootamatu inimlikkuse ja naljaga, on nad sunnitud ellujäämiseks ja elu põnevaimal rännakul edu saavutamiseks oma erimeelsused kõrvale heitma.
Drama, Comedy, Adventure, Biography

Seda filmi võib ka võtta kui Road-trip filmi, mille jooksul algselt vastumeelsed reisikaaslased õpivad üksteist tundma, vennastuvad, jagavad teadmisi, kultuuri. Jah, lugu on küll ajast, kui rassism oli endiselt suur probleem lõunaosariikides, kuid samas ei ole see film sellest kui halb see oli, vaid sellest kuidas see ei puuduta ainult ühte rassi, vaid kuidas eelarvamused on kõigil, kõigi rahvuste ja rasside suhtes, lihtsalt ühed on oma eelarvamused suurema jõuga maksma pannud. Aga me kõik suudame muutuda ja harjuda sellega, mis esialgu võis eemaletõukav tunduda.


Et siis kahe väga erineva inimese eluaegse sõpruse alguse lugu. Lugu on vaatajateni toodud täpselt sobiliku koguse draama ja huumoriga.

Suurepäraselt tehtud, suurepäraste näitlejatega film.

Ja mis te arvate, mitu Vallelongat filmi tegemisel kaasa tegi? Italia lari :D


No comments:

Post a Comment