kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 20, 2018

Peakokk Flynn


Film: Chef Flynn (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Kümne aastane Flynn McGarry muutis pere elutoa õhtusöögi klubiks, kasutades oma klassikaaslasi, kui abikokkasid. Sellega kaasnenud kuulsusega jäi Flynnile ta magamistuba kitsaks, ning ta sättis oma sihi palju kõrgemale kulinaaria maailmas.
Documentary

Pekokk Flynn on huvitav lugu andekast noormehest, kes teadis juba väga varakult, kelleks ta tahtis saada. Tema vanemad toetasid tema valikuid ja andsid talle võimaluse kasvada nii nagu ta ise soovis. Kui Flynn oli oma perekonna elamisest välja kasvanud, leidis ema talle võimaluse praktiseerida NY tuntumate kokkade kõrval ja sealt edasi liikus ta juba popup restoranidesse, kus tuntud restoranid andsid oma köögi ja töötajad tema kasutusse paariks õhtuks. Kuna tema õhtusöögid olid väga populaarsed, siis hakati temast ka kirjutama ja sellega kaasnes loomulikult tagasilöök kadestajate poolt, kes arvasid, et Flynn on lihtsalt hellitatud Hollywoodi võsuke, kellele vanemad ostavad mängimiseks restorani aega.

Kuid ta ei ole endiselt alla andnud. Nüüd üheksateist aastasen on tal oma väike restoran, Gem, New Yorgis, kus ta pakub neljapäevast laupäevani kaks korda õhtul 12 käigulist õhtusööki.

Hea doku, mis koosneb koduvideotest ja hilisemalt juba teadlikust dokumenteerimisest. Kuna Flynni vanemad mõlemad on filmitegijad, siis oli tema lapsepõlves loomulik, et kõike filmiti pidevalt ja kui Flynn hakkas oma söögitegemisega kuulsust koguma, hakkas tema ema juba teadlikult teda ja tema tegevusi filmima, isegi kui Flynn ise polnud sellest väga huvitatud. Vahepeal jäi mulje, et Meg, Flynni ema, on selle doku kokku pannud selle mõttega, et filmimaailmale meelde tuletada, et enne laste sündi oli ta ikkagi režissöör ja käsikirjade autor ja et ta on seda ikka veel.

Aga hea doku igatahes ja Flynn on andekas noor inimene, kes on ise öelnud, et ta ei ole peakokk, ta on lihtsalt inimene, kellele meeldib süüa teha.

No comments:

Post a Comment