kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 27, 2018

Head tüdrukud


Film: The Good Girls / Las niñas bien (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Heal järjel seltskonnatäht ja tema abikaasa peavad hakkama saama 1982 aastal Mexicot tabanud majanduslangusega.
Drama

See võib kõlada imelikuna, kuid minu jaoks oli see lugu nagu proua Dalloway kuuskümmend aastat hiljem Mexicos.

Sofia (Ilse Salas) on õnnelik naine: tal on edukas abikaasa, kolm ilusat ja tervet last, neil on maja turvalises ümbruskonnas, nad kuuluvad rikaste klubisse ja ta täidab oma päeva hoolitsustes käimisega, tennise mängimisega ning ostlemisega. Tema sünnipäev on täpselt nii suurejooneline nagu ta on plaaninud, ta abikaasa kinkis talle uue suurepärase auto ja lapsed lähevad järgmine päeva suvelaagrisse, seega elu on ju suurepärane.

Kuid järgmine hommiku on nende ümbruskonna majades vesi kinni keeratud, üks tuttav teise järel kuulutab välja pankroti, kunagised põlu all olnud tuttavad on ühtäkki nendega samal tasemel ja lähevad isegi neist mööda ja Sofia peab peole mineku jaoks müüma oma ehteid, et osta uus kleit. Ja samal ajal on tema suurim unistus kohtuda Julio Iglesiasega, keda ta abikaasa on lubanud järgmisel aastal ema sünnipäevale kutsuda.

Sofia on üsnagi otsese ütlemisega ja enesekindel naine, kes peab enda ja oma pere kõigist teistest paremaks, seega on arusaam, et tema ideaalne maailm hakkab kokku varisema, tema jaoks eriti raske löök, kuid ta teab oma kohta ja oma väärtust, seega hoiab ta pea püsti ja vaatab endiselt teistele ülevalt alla ja kui vaja siis ka haugub nende peale, kelle õnn on hüljanud.

Minu jaoks on see samasugune pealtpoolt ilus kuid sisemiselt masendav lugu, nagu oli ka proua Dalloway, kes väljapoole oli suurepärane koduperenaine, kuid sisemiselt segaduses.

Head näitlejad ja huvitav lugu, mis sellest et masendaval teemal.

No comments:

Post a Comment