kaader filmist

kaader filmist

Friday, August 2, 2013

The Jane Austen Book Club

Film: The Jane Austen Book Club (2007)
Vaatamise põhjus: film raamatutest, ikka vaatan ju
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Sylvia (Amy Brenneman) abikaasa jätab ta maha teise naise pärast, seega korraldavad Bernadette (Kathy Baker) ja Jocelyn (Maria Bello) raamaatuklubi, et ta mõtted mujale viia. Nad kutsuvad klubisse ka Sylvia tütre Allegra (Maggie Grace); noore õpetaja Prudie (Emily Blunt), kelle abielu on lagunemas; ning Griggi (Hugh Dancy), ulmeraamatute fänni, kes oli nõus liituma, kuna ta on huvitatud Jocelynist. Nad kõik loevad/üleloevad kõiki kuut Austeni raamatut, ja kogunevad iga kuu takka, et arutada iga kord uut raamatut. Jocelyn püüab Griggi õhutada Sylviat välja kutsuma; Allegra armub neiusse kellega ta kohtub langevarjuhüpetel; Prudie vaagib võimalust alustada afääri õpilasega ja Sylvia eksabikaasa kipub pidevalt ta teele jääma. Nende raamatu arutelude käigus näitavad ka kõik tegelased, millised nad ise tegelikult on. Kas nad lõpuks tunnistavad endale tõde?
Comedy, Romance, Books

 Kuna ma lugesin eelmine kuu raamatut Austenland (ma loodan, et ka samanimeline film meie kinodesse jõuab) ja pärast seda veel ühte raamatut – The Thinking Woman’s Guide to Real Magic – kus oli samuti juttu Austeni raamatutes, siis tundus täiesti loomulikuna, et on aeg ära vaadata ka film Austeni raamatute klubist.

Tegemist on ühe väga armsa romcomiga. Head näitlejad, hea sisu, väga positiivne suhtumine raamatutesse ja raamatuid lugevatesse inimestesse.

No comments:

Post a Comment