kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 1, 2019

Arktika

Film: Arctica (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Joe Penna lavastatud ellujäämisdraama peategelane on mees (Mads Mikkelsen), kelle nime me filmi jooksul teada ei saa. Ta maandub pärast lennukiõnnetust Arktikas. Ühel hetkel tuleb tal otsustada, kas jääda oma suhteliselt turvalisse laagripaika või riskida ja alustada rännakut läbi tundmatu maa. Ainuke eesmärk - jääda ellu.
Drama

Lühidalt – Mägi meie vahel miinimum dialoogiga. Siin on kaks lennuõnnetuses ellujääjat, kahes erinevas lennuõnnetuses. Üks neist on raskelt viga saanud ja seega magab ta kogu aeg ja teine, kes on ilmselt juba vägagi pikka aga enne teise tulekut üksi olnud, hoolitseb tema eest, kuni olukord muutub nii kriitiliseks, et ta otsustab ette võtta seni võimatuna tundunud retke mitme päeva teekonna kaugusel olevasse baasi, lootuses, et äkki seal on keegi ja nad päästetakse.
Raske teekond, täis ohte ja allaandmise hetki.

Kõrvalepõikena - Film on filmitud Islandil ja Mads Mikkelsen peab seda oma karjääri raskemaiks võtteperioodiks. Kas tõesti? Valhalla Rising on ka sama õõvastav ja samasuti miinimum meeskonnaga tehtud. Tõsi, kliima polnud kindlasti nii ränk.

Hea film!
Ma lihtsalt nii sooviks, et kui kinno tullakse, siis arvestatakse ka teiste kinos olijatega, mitte ei lobiseta kogu filmi aja. Kui tahate iga stseeni oma kaaslasele seletada, jääge koju teleka ette ja siis rääkige kasvõi sekundilise täpsusega sellest mis ekraanil toimub aga kui olete tulnud vaatama filmi, milles on nagunii sõnaline poole minimaalne, siis ma tõesti ei tahaks kuulda kommentaare nagu „Kas sa tead, mis SOS tähendab?“(P.S. sos ei tähenda save our souls, see ei tähenda mitte midagi, seda on lihtsalt morses kerge hädaolukorras edastada) „Näe, kopter kukkus alla.“, „See juht on surnud.“, „Ilmselt on nad karukoopas.“


No comments:

Post a Comment