kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, March 27, 2019

Slaughterhouse Rulez

Film: Slaughterhouse Rulez (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Kuulsast Briti internaatkoolist saab verine võitlustander, kui kooli lähistel olevast maagaasi puurimise koha kõrvale tekkinud vajumiskohast tuleb maapeale sõnuseletamatu õudus.
Comedy, Action, Fantasy, Horror, Thriller

See film oli minu jaoks nagu tavaline Briti eksklusiivse internaadi komöödia, millele on lisatud õuduskomöödia „Metsamajake“. :)

Et siis Don Wallace (Finn Cole) saadetakse õppima „erilisse“ internaatkooli, kus ta võib vabalt kõrvuti õppida tulevase peaministri, filmitähe, tipp-poliitiku või arstiga. Tema toakaaslane Willoughby Blake (Asa Butterfield) on selline tasane mässaja, kellest ei saa päris sotti, kas ta teeb nalja või räägib tõsiselt.

Kool on jagatud nagu ikka erinevateks majadeks – nutikad, sportlased, tüdrukud ja siis heidikud, kuhu kuulub ka Don. Nende majavanem on (Simon Pegg) veedab enamus aega oma tüdruksõpra (Margot Robbie) taga nuttes, sest naine on arstina aitamas sõjapiirkonna lapsi. Kooli direktor (Michale Sheen) püüab kooli tegevuses hoida sellega, et on lubanud maagaasi puurijad kooli territooriumile ja on keelanud õpilastel metsa mineku.

Nagu kooli alguses ikka – uusi peedistatakse, tehakse neile selgeks milline on nende koht toitumisahelas ja uued õpivad tundma nii kooli kui klassikaaslasi. Ja otse loomulikult jääb meie peategelasele silma kooli populaarseim tüdruk Clemsie Lawrence (Hermione Corfield) ja seega satub ta ka kooli populaarseima poisi Caspar De Brunose (Jamie Blackley) põlu alla.

Aga, nagu juba lühikokkuvõttes sai öeldud, on kooli lähistel maapinnale jõudmas miski võigas, miski limane, miksi näljane ja miski ebamaine. Ja kes siis kooli päästab? Kas direktor, majavanem, metsas puurimise vastu piketeeriv ökosõdalane/endine tudeng või siis need heidikud, kellega keegi tegemist teha ei taha?

Kerge õdukasugemetega komöödia, kus löövad kaasa väga head näitlejad. Tuleb ka ära märkida, et Hermione ja Jamie on „paar“ ka ühes teises linateoses, nimelt telesajas „Hotell Halcyon“. Ja Asa on endiselt see noor näitleja, kellelt vähemalt mina ootan küll tulevikus suuri tegusid, nüüd peaks leidma aja, et ära vaadata sari „Sex Education“.

Slaughterhouse Rulez on hea kerge meelelahutus.



No comments:

Post a Comment