kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 15, 2019

Mehed


Film: Mehed (2019)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: Eneseirooniast pakatav komöödia "Mehed" on välja kasvanud ühest viimaste aastate vaadatuimast teatrilavastusest pealkirjaga… “Mehed”!

Kolm sõpra – Tiit (Tiit Sukk), Margus (Margus Prangel) ja Veikko (Veikko Täär) otsustavad ühel päeval sõita koos Tallinnast kaugele Harakasaarele, sest Veikkol vajab seal lahendamist üks probleem. Tiit, kes pole sellisest maalapist varem kuulnudki, otsustab põgenemisega üles näidata mässumeelsust, sest noor lavastaja sunnib teda Draamateatris 40-selt Romeot mängima. Margus omakorda on tüdinenud turvalise pereelu rutiinist, milles pole enam midagi, mis erutaks või üllataks. Nii algabki kolme mehe sekeldusterikas teekond läbi kauni suvise Lääne-Eesti.

Omamoodi päästemissioonina alanud retkest saab südamlik seiklus, mis toob eneseiroonia kaitsekihi alt välja kõik selle, millega salamisi ligi hiiliv keskiga mehed täitnud on. Kuna jagatud mure olevat pool muret, siis läheb teel olles suuremaks jagamiseks.

Lisaks põhikolmikule teevad filmis kaasa Andrus Vaarik, Piret Laurimaa, Mihkel Vendel, Tõnis Niinemets, Ursula Ratasepp-Oja, Carmen Mikiver, Eva Püssa ja paljud teised.
Adventure, Humor

Märksõnad selle filmi kohta – Roadtrip, Welcome to Estonia, nostalgia, eluterve huumor.

Ma pole seda etendust näinud, kuid olen kuulnud, et olevat olnud korralik kõhulihaste trenn, sest nalja oli jagunud algusest lõpuni. Film ei tilgu naljadest, kuid kui juba nalja tehakse, siis on see väga eluterve nali. Ja kuigi enamasti kipuvad Eesti „komöödiad“ enamasti olema „jalaga perse ja nabaaluste naljade“ kompott, siis Meeste naljad ei ole naljakad ainult nende kahetise mõtte pärast. Tõsi, ka Mehed ropendavad, kuid nende roppused ei ole nilbed.

See on üks suurepärane reisilugu mööda suurepärast suvist Eestimaad, kus ei ole puuse pandud peidetud reklaamiga ja ei ole topitud totaalselt valedesse kohtadesse lööklauseid kuulsatest filmidest/multikatest. Siin on huumorit, on mõtlemapanevat ja on puhast meelelahutust.

Aga, Robin - Mihkel Vendel - näeb pigem välja nagu ta oleks ühe teise Eesti väikesaare saarevahi poeg, mitte Veikko Tääri poeg :).


Hea film! 
Mina võrdleks seda komöödiat isegi Nõmmiku tehtud komöödiatega. 
Tasub kindlasti vaatama minna!
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment