kaader filmist

kaader filmist

Thursday, March 7, 2019

Kapten Marvel


Film: Captain Marvel (2019)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: 1990ndatel aastatel aset leidev "Kapten Marvel" on täiesti uus lennukas seiklus Marveli Kinouniversumi seninägemata perioodist. Selles jälgitakse, kuidas kartmatust lendurist Carol Danversist (Brie Larson) saab üks selle universumi võimsamaid kangelasi. Samal ajal, kui Maale läheneb kahe tulnukarassi vaheline, mitmeid galaktikaid hõlmav sõda, leiab Carol end koos Nick Fury (Samuel L. Jackson) ning veel mitme uue tuttavaga selle ohtliku keeristormi keskmes.
Adventure, Action, MARVEL

Aaaa, siis selle pärast ei olegi varem Kapten Marvelist midagi kuulnud. Ja sinna siis kadus Fury silm. Ja …

Huvitav, et selleks et inimesed kangelasteks muutuksid, peavad nad ikka midagi äärmiselt ohtlikku ja surmavat suurtes kogustes enda sisse imama ja siis on ju ikka vaja, et keegi neid ohjeldada prooviks, enne kui nad oma tegelikud võimed avastavad. Kohe näha, et kõigil lugudel on sama autor. :)

Aga kuidas aru saada, kui palju istub saalis tõsifänne ja kes saalis istujatest on kogemata saali sattunud? Tõsifännid plaksutavad ja vilistavad alguses, kui tavapärane sissejuhatus on asendatud kummardusega loojale ning nemad on ka need, kes ei liigu oma istmetelt enne kui kogu filmirull on lõpuni jooksnud ja on täiesti kindel, et enam ühtegi üllatust ei tule. Juhukülastajad küsivad kahel korral „Kes see on?“ – siis kui ülejäänud saal alguses plaksutab ja vilistab ning siis kui esimese boonusmaterjali alguses ilmub ekraanile esimene tegelaskuju. :)

Aga filmist ka siis natuke, sest ei taha teie kogemust oma lobaga liialt rikkuda. Aga … põhimõtteliselt tüüpiline MARVELi lugu, kus üllatav kangelane võitleb end oma väljateenitud kohale, avastab kuidas teda ohjeldada püüdnud tegelased on teda ka edukalt petnud, ning seega haarab ta ohjad enda kätte. Alguses oli mul tunne, et sellest saab üks vähima dialoogiga MARVELi film, kuid nii see päris ikka ei olnud. Ja kuigi juttu polnud väga palju, siis oli see siiski meelelahutuslik ja informatiivne. Ja lisaks sellele, et jutt on informatiivne, on ka ekraanil palju asju, mis on seotud juba varem nähtud filmidega, tuleb lihtsalt need asjad oma mälusoppidest üles leida ja tolmust puhtaks puhuda.

Kui püüda paigutada seda õigele ajajoonele, siis see peaks olema Captain Amerika keskel – pärast II maailmasõda ja enne seda kui ta ülesäratatakse. Aga pärast seda kui Peter Quill maalt ära viiakse.

Et siis Ant-Man on süvakosmosest tagasi ja Captain Marvel on tagasi avakosmosest. Aga mismoodi sobib siia sisse Venom, kui üldse sobib ja kas see kuubik on see Loki kuubik? Deem, enne lõppmängu peaks vist ikka tõesti kõik filmid järjest ära vaatama.

No comments:

Post a Comment