kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, September 6, 2017

The Ottoman Lieutenant, The Promise (Lubadus)



Film: The Ottoman Lieutenant (2017)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Ilus ja kindlameelne neiu Lillie (Hera Hilmar), kes ei suuda leppida kodumaal valitseva ebaõiglusega, lahkub Ameerika Ühendriikidest pärast seda kui ta on kohtunud Judega (Josh Hartnett), Ameerika arstiga, kelle praksis on kaugel Ottomani impeeriumis – maailmas mis on nii eksootiline kui ka ohtlik, ning samas ka Esimese Maailmasõja künnisel. Tema lojaalsus Judele ja kliiniku rajajatele (Ben Kingsley) pannakse proovile, kui ta armub nende arvatavasse vaenlasesse, Ottomani Impeeriumi armee leitnanti (Michiel Hisman). Kui sissetungiv armee on nende uks ees ja kogu maailm on sukeldumas sõtta, peab neiu otsustama, kas ta tahab olla see, keda teised tahavad et ta oleks, või jääb ta iseendaks.
Drama, Romance, War

Film: The Promise (2016)
Hinne: D
Sisukokkuvõte: 1914. Suurlinn Konstantinoopol (tänapäeval Istanbul) on läheneva suure sõja tõttu muutunud kaootiliseks katlaks. Andekas meditsiinitudeng Mikael Bogosian (Oscar Isaac) kohtub kauni Anaga (Charlotte Le Bon) ning nende ühisest armeenia päritolust saab tuld vastastikune külgetõmme, mis viib tulise rivaalitsemiseni Mikaeli ja Ana peigmehe Chris Myersi (Christian Bale) vahel. Chris on kuulus ameeriklasest fotograaf, kelle kireks on poliitilise tõe paljastamine. Samal ajal langeb lagunev Ottomani impeerium sõja kaosesse ning mehed peavad jätma oma romantilise konflikti ning hoolitsema selle eest, et päästa enda ja oma lähedaste elud.
Drama, Romance, War

Kaks filmi, tehtud ühel ajal, räägivad ühest ajast ja peale selle on neil veel palju ühiseid punkte:
Peategelased on arstid
Keelatud armastus
Põhitegevus toimub väikeses külakeses
Õnnetu armastus

Kuid kui esimene  film on lihtsalt ilus õnnetu armastuslugu, siis teine film on armastuslugu, mis lausa nõretab ameeriklaste patriotismist, kunagi tuntud näitlejatest, kes võib-olla ei ole just kõige sobilikumad antud osadesse ning Hollywoodilikust draamast.
Kumb oli parem?

Otomani leitnant oli kohe kindlasti parem, sest kuigi lugu oli kurb, oli see siiski vaadatavam ja mõistetavam kui Lubaduse väljavenitatud ja Ameeriklaste südametunnistusele ja õiglusele koputav lugu, mille lõpuks on peategelane kindlalt Ameerika heaoluühiskonnas ning räägib endiselt rinda ette lüües, kuidas tema armastab oma kodumaad ja on tema eest valmis võitlema, kuid saadab oma kasutütre võitlema Ameerika eest Jaapani sõjas.

Kahju, et meie kinno jõudis vaid teine film.

No comments:

Post a Comment