kaader filmist

kaader filmist

Friday, September 29, 2017

Tagasi kodus



Film: Home Again (2017)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Alice Kinney (Reese Witherspoon) on omadega parajas puntras, olles värskelt laku kolinud oma abikaasast Austenist (Michael Sheen). Alice otsustab pöörata koos oma tütardega uue lehekülje ning tema arvates on selleks parim paik kunagine kodulinn Los Angeles. Ühel pöörasel õhtul, kui naine tähistab oma 40. sünnipäeva, kohtab ta kolme filmitudengit, kes vajavad elupaika. Alice paigutab nad ajutiselt oma külalistemajja, aga selle sammuga kaasnevad üsnagi ootamatud arengud. Alice'i iseäralik uus perekond ning uus suhe põrkuvad ootamatu takistusega päeval, mil ukse taha ilmub tema eksmees, kohver näpus...

Romantiline komöödia "Tagasi kodus" on lugu armastusest, sõprusest ja peredest, mille me ise endale loome. Ja selles on peidus ka suur õppetund: uued algused pole algajate jaoks.
Drama, Comedy, Romance

Tagasi kodus pole teie tavaline Rom-Com või Meet-Cute film, kus kõik on algul nii segamini ning lõpuks kõik nii Happy. Oh ei, Tagasi kodus on hea kaasakiskuv meelelahutus.
 
Taas kord algab film peategelase sünnipäevaga, see tähendab, sari, milles Witherspoon hiljuti mängis ning mis palju auhindu võitis, Big Lillte Lies, algab samuti peategelase sünnipäevaga. Aga see selleks, see on ainus, mis neis lugudes ühist on.

Tagasi kodus on minu jaoks lugu tugevast naisest, kes hetkeks pole päris kindel selles tees, mille saatus talle on valinud ja teekaaslastes kes talle on valitud, kuid tugeva naisena ta tuleb sellest madalseisust välja võitjana. Ärge lugege mu lausest välja seda mida siin pole – lugu ei lõppe õnneliku armunud paari pulmades või vana abielupaari üksteise taasleidmisega, lugu lõppeb lihtsalt positiivselt.

See on umbes nii nagu Alice oleks kodukolde jumalanna, kellele on antud kolm jüngrit ning kaks noviitsi. Noviitsid õpivad temalt, kuidas olla tugev, iseseisev, ilus ja ihaldusväärne ja jüngrid, panevad oma hinged tema altarile, saades temalt tagasi toetust ning sõprust. Ja siis saabub templisse Dionysos oma viimaselt bakhanaalilt ning arvab, et ta võib jätkata sealt, kus viimase külaskäiguga pooleli jäi, kuid jüngrid, kes on juba palju õppinud … nad ei näita küll talle tema kohta kätte, kuid nad aitavad Alicel näha, mis on see, mida ta siiani näha ei tahtnud.

Ning lisaks sellele toredale kärgpere suhtedraamale on siin ka suurepärane satiir filmimaailma hammasrataste pöörlemise kohta, kuidas võetakse algupärane lihtne lugu ning pööratakse see peapeale, et teha sellest mõne suure kassahiti hale vari, kõike seda vaid selle pärast, et äkki see vari suudaks katta kinni originaali ja võita auhindu.

Ja kui rääkida siis selle suurepärase loo taga olevatest näitlejatest. Reese ja Micael ning Canndice on juba vanad tegijad, kelle näiteljameisterlikkuses ei kahtle keegi, sest nad lihtsalt on suurepärased. Kuid midagi halba ei saa öelda ka noorema kaardiväe kohta, sest Nat Wolf, Pico Alexander ja Jon Rudnitsky, koos Eden Grace Redfieldi ja Lola Flaneryga olid suurepärased. Nad kõik olid nii head, et nende karjääridel tasub ka edaspidi silma peal hoida, sest siit võib midagi suurt tulla.

Väga hea meelelahutus ja väga head näitlejad!

No comments:

Post a Comment