kaader filmist

kaader filmist

Friday, August 12, 2016

Madalik



Film: The Shallows (2016)
Hinne: B-
Sisukokkuvõte: Pingelises trilleris “Madalik” surfab Nancy Adams (Blake Lively) üksi inimtühjas rannas, kui satub mõrtsukhai toitumisalale. Kuigi pääsemisest lahutab teda vaid 180 meetrit, osutub ellujäämine tõeliseks tahtejõu proovikiviks, mis nõuab kogu Nancy kavalust, leidlikkust ja meelekindlust.
Drama, Thriller, Horror
 
Kõigepealt kõige tähtsam osa:
ANTUD FILM ON FANTAASIA, TEGELIKULT EI RÜNDA HAID NAGU MARUTÕBISED KOERAD JA EI PIIRA OMA „SAAKI“ TUNDE! HAID ON INIMESTE MEELEST OHTLIKUD VAID TÄNU HOLLYWOODI FILMIDELE, REAALSUSES TAPAVAD INIMESED HAISID ROHKEM IGA PÄEV KUI HAID ON TAPNUD INIMESI ROHKEM KUI SAJA AASTA JOOKSUL!

Kuid nüüd ka filmist. Päris hea õuduspõnevik. Peaosades on hai, tüdruk ja kajakas. Tüdruk läheb surfama rannale, kus ta ema oli surfanud, kui ta oli teda saanud et tüdrukut ootab. Ta on seal peaaegu üksi, kui mitte arvestada veel kahte teist surfarit, kes ööseks lahkuvad ja joodikut kes hommikul rannal magab.

Kuigi teda on korduvalt hoiatatud, et ta pimedas ei surfaks, jääb ta siiski juba pimeda saabudes viimast lainet ootama, ning satub sedasi vaala korjusele, mida nad huvitaval kombel päeval surfates ei näinud – üllatus, üllatus. No aga see vaal on hai oma ja seega, kas siis kadedusest või tigedusest, kuna keegi on teda püüdes talle oma konkus suhu unustanud, ründab hai tüdrukut. Kuigi tüdrukul õnnestub ta lõugade vahelt pääseda, esialgu vaalale ronides ja hiljem kivirahnule ujudes, hakkab hai teda piirama, ujudes ringe ümber kivi ja ümber vaala.

Hommikul siis, nagu juba öeldes, on rannal joodik, kes ei saa aru inglise keelest, kuid mõistab siiski, et ta pean minema rannal olevate tüdruku asjade juurde, kus ta loomulikult võtab endale kõik, mis talle meeldib, kuid talle meeldib ka tüdruku laud, mis veel vees hulbib, seega saab ahne oma palga ning vaatamata sellele, et ta on pooleks hammustatud, suudab ta rannale roomata, enne kui otsab annab. Täiesti usutav ju.

Ennelõunat tulevad tagasi ka surfaripoisid, kes ei näe rannas ühtki laipa, kes ei usu hai jutte, kuid kui hai tuleb end tutvustama, siis on juba liiga hilja. Seega on taas tüdruk, hai ja kajakas. Siis tulevad mängu millimallikad, mereboi, raketipüss ja lõpuks randa jalkat taguma tulnud poiss.

Lühidalt võiks selle filmi kokku võtta ka nii – mis oleks juhtunud siis kui Metsikute Ofelia oleks kohtunud Lõugade haiga. Kuidas Lõugade haist oli saanud rauda õgiv ja õhku täis elukas.

Tõsi, lugu oli kohati totaalselt jabur, kuid siiski täiesti vaadatav.


No comments:

Post a Comment