kaader filmist

kaader filmist

Thursday, August 4, 2016

I Saw the Light



Film: I Saw the Light (2015)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: See on lugu country-western lauljast Hank Williamsist, kes oma lühikese elu jooksul suutis luua palju Ameerika muusika tarvis. Selles filmis jälgitakse tema tõusu kuulsusesse ning kuidas see mõjus nii tema tervisele kui ka pereelule.
Biography, Drama, Music, Romance

Hiram King „Hank“ Williams sündis 17. september 1923. Ta alustas oma muusikukarjääri 14 aastasea, kui ta asus tööle raadiojaamas mängides kohalikule bändile tausta. Tema karjääri juhtis tema ema, kes lubas tal kooli pooleli jätta ja vaid muusikale pühendada.

Kui enamus tema bändi liikmeid pidid sõjaväkke minema, oli tal raskusi asendajate leidmisega ning lõpuks pidi ka raadiojaam ta vallandama, kuna ta oli enamus ajast purjus. 1944 abiellus ta Audrey Sheppardiga. Esialgu püüdis ka Audrey lauljaks saada, kuid publik võttis tema katsed vägagi negatiivselt vastu, seega sai temast Hanky manager. Kuigi nende abielu käis üles ja alla, ning nad olid tihti lahutuse äärel, jäid nad siiski kokku pea kümneks aastaks, ning neil oli ka ühine poeg, Hank Williams juunior.

Nende aastate jooksul sai Hankist Grand Ole Opry artist, ta kirjutas oma kuulsamad laulud, kuid temast sai ka alkohoolik ning mõnuainete kasutaja. Ta püüdis korduvalt pahedest lahti saada, eriti peale poja sündi, kuid kui ilmnes, et tal on krooniline selgrooviga, mis andis talle hea põhjuse valuvaigistite kasutamiseks, siis olid valuvaigistid ja alkoholi ta pidevad kaaslased.

Pärast lahutust püüdis ta taas rajale saada, lindistas isegi oma kuulsaimad laulud, abiellus uuesti, kuid kogu see alkohol ja ravimite väärkasutamine oli juba oma jälje jätnud ning 1953 aasta esimesel päeval, teel kontserdile, suri Hank südameprobleemide tagajärjel, ta oli kõigest 29 aastane.

Kogu film oli nagu püüd luua uut Walk the Line filmi, kus näidatakse kuulsa country muusiku rasket, alkoholist läbi imbunud elu, kuidas ta pere selles kannatas kuid kuidas ta muusika talent siiski õitses. Kuid kahjuks oli lugu hüppeline ja ei pakkunud piisavalt, et oleks huviga vaadanud, kuid taustaks koos kogu selle muusikaga sobis küll.

Ja nüüd siis näitlejate juurde. Kas te teate millega Loki ja Punane Nõid tegelevad sellel ajal, kui neid ei oodata Tasujate võtteplatsil – nad teevad muusikafilmi, kus Tom laulab ja Elizabeth püüab laulda. Tõsi, Tom on hea laulja (kes küll oleks võinud seda arvata, ta pole siiani kuskil filmis veel laulnud, niipalu kui mina tean), kuid ka see ei teinud seda filmi grammigi huvitavamaks, sest lugu ise oli halvasti kokku pandud.

No comments:

Post a Comment