kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 22, 2014

White Bird in a Blizzard


Film: White Bird in a Blizzard (2014)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Kat Connors (Shailene Woodley) on 17 aastane kui tema näivalt täiuslik koduperenaisest ema, Eve (Eva Green), kaob aastal 1988. Ta on aastaid elanud emotsionaalselt vaoshoitud kodus, seega paneb ta vaevu tähelegi seda, et ta ema kadunud on ning loomulikult ei oska ta oma jalamatist isa, Brocki (Christopher Meloni), süüdistadagi oma ema kadumises. Kuid aeg möödub, Kate hakkab tasapisi mõistma, kui sügavalt teda tegelikult ta ema kadumine mõjutanud on. Koolivaheajal tagasi koju tulles, leiab ta end ühtäkki silmitsi tõega oma ema kadumisest ning tema enda keeldumisest näha tema ümber toimunud asjadest samal ajal.
Thriller, Drama, Mystery

Tegemist on siis Laura Kasischke samanimelise raamatu ekraniseeringuga.

Kat on tavaline teismeline, kes kurameerib oma naabripoisiga, Philliga (Shiloh Fernandez), käib väljas pidudel oma sõpradega ja leiab et ta vanemad on mõlemad puised vanainimesed.

Siis ühel päeval on ta ema kadunud ja nad pöörduvad koos isaga politseisse, kes oskab vaid õlgu kehitada ja öelda, et küll ta koju tagasi tuleb kui tahab.
 
Kati poisssõber hakkab temast eemale hoidma ja Kat võrgutab tema ema otsimisega tegeleva uurija (Thomas Jane).

Keegi ei oska arvata, kus Eva olla võiks, või miks ta lahkus, kuid psühhiaatri juures olles, meenub Katile, et enne kadumist hakkas ta kandma seksikamaid riideid ja tema poisssõbra tähelepanu endale tõmbama. Kuid see kõik on ju vaid oletus.

Aastaid hiljem, kui ta koolivaheajaks tagasi tuleb ja taas koos uurijaga voodis on, tunnistab mees, et tegelikult on tema ema juba surnuks tunnistatud ja kuigi neil pole tõendeid, usuvad nad, et ta isa tappis ta ema.

Kat on ema sumast saati näinud aegajalt kummalist und, kuidas ta kõnnib/sõidab lumetormis ja kuuleb oma ema end kutsumas/sõidab talle otsa. Kuid kui ta ema leiab, siis ta tavaliselt lamab külmununa lumehanges ja ei reageeri Kati hüüetele.
 
Kui ta siis taas kord koos oma sõpradega keldris istub, tuleb tal korraks mõte vaadata keldris olevasse külmikusse, kuid külmik on lukus ja isa tuleb neid keldrist ära ajama.

Nädal on möödas ja Katil on aeg tagasi kooli minna. See on viimane kord kui ta oma isa elusana näeb, sest …

Iseenesest on ju huvitav lugu ja Shailene teeb suurepärase rolli, kuid Eva „igal võimalusel alasti“ Green on kui ora silmas ja ega ka teised palju paremad pole. 

Kahju.

No comments:

Post a Comment