kaader filmist

kaader filmist

Saturday, December 6, 2014

Horns


Film: Horns (2013)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Pärast oma tüdruksõbra saladuslikku surma, ärkab noormees ühel hommikul leides oma otsmikult väiksed sarvenupsud.
Drama, Fantasy, Horror

Taas kord üks raamatu ekraniseering. Joe Hilli samanimelise raamatu järgi on tehtud naljakas „õudus“ ja fantaasiafilm Daniel Radcliffega peaosas.

Ig (Daniel) on lapsepõlvest saati olnud armunud ühte tüdrukusse, pärast seda kui tüdruk talle kirikus ristiga valgusega morse koodis sõnumeid saatis. Nad on aastaid koos olnud, kuid ühtäkki, just siis kui Ig plaanib Merrinile (Juno Temple) abieluettepanekut teha, jätab tüdruk ta maha ja järgmisel hommikul leitakse tüdruk jõhkralt mõrvatuna. Ig ei mäleta õhtust midagi, sest peale lahkuminekut jõi ta end pildituks, kuid tema esimesed sõnad politseile, kui nad küsisid, millal ta viimati Merrinit nägi oli – kui Merriniga midagi juhtus, siis see oli minu süü. Seega, loogiliselt on ta ka süüdi. Kuid …

Kui sarved kasvama hakkavad avastab ta, et tänu nendele paneb ta inimesi tõtt rääkima ja ka tegema asju, mida nad muidu teha ei julgeks. Seega tunnitavad talle tõtt nii ta vanemad, kui ka vend ja parimad sõbrad ning ka esile tulnud tunnistajad.

Julmade paljastuste ja õõvatavate piinavate meenutuste käigus selgub lõpuks ta, kes tegelikult Merrini tappis – pärast tüli ja lahkuminekut restoranis, võttis Merrini koju viimise enda peale Igi vend Terry (Joe Anderson), kuid poolel teel nõudis Merrin auto kinnipidamist. Terry jäi tee äärde ootama, et Merrin metsast tagasi tuleks, kuid hommikul ärgates oli tal käes verine kivi.

Terry autole sõitis järgi Igi ja Terry parim sõber Lee (Max Minghella), Igi advokaat ning poiss, kes parandas ära lapsepõlves Merrini risti kaelaketi ja on sellest ajast saati temasse salaja armunud, seega …

Oh jah, kui alguses oli film veel huvitav ja lõbus, siis mida edasi (kui see tõe rääkimise osa juba sisse tuleb) muutub film üha mõttetumalt jõhkraks ning ka labaseks. Ning lõpp …

Ma ei tea, kas raamat on sama lõpuga või kas raamat on sama palju täis sellist südametut jõhkrust, kuid filmis on seda küll liiga palju. Ma tean, et inimesed on kenad ja viisakad vaid selle pärast, et meid on nii õpetatud ja nii on kombeks, kuid kas ma inimkonna tõelist palet ka tegelikult kehvakeses fantaasiafilmis näha tahan … tegelikult mitte.

Kokkuvõttes ei olnud väga õnnestunud film.

No comments:

Post a Comment