kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, December 30, 2014

Öö kutse


Film: Nightcrawler (2014)
Hinne:
B

Filmi lühikokkuvõte: Jake Gyllenhaal kehastab Lou Bloomi, innukat noormeest, kes otsib meeleheitlikult tööd ning avastab tempoka LA krimiajakirjandusmaailma. Ta tutvub vabakutseliste operaatoritega, kes filmivad liiklusõnnetusi, tulekahjusid, mõrvu ja muid õudusi. Loul õnnestub jalg ohtliku maailma ukse vahele saada, kus iga sinine vilkur võib tähendada ootamatut õnne ja ohvrid tehakse rahaks. Loud juhendab kohaliku uudistesaate ankur Nina (Rene Russo), mille tulemusel saadab teda edu. Kaelamurdva ja katkematu videomaterjali otsinguil saab mehest tema enda loo peategelane.
Drama, Thriller

Gyllenhall teeb suurepärase rolli sotsiaalselt natuke ebardlikust noormehest, kes on end ise õpetanud kõiges mida on võimalik internetist leida – elu põhitõdedes, äris, elu õnne saavutamises. Ta lihtsalt võtab kõike õpitut sõnasõnalt või siis vastavalt sellele kuidas talle tundub kasulikum. Tal puuduvad sotsiaalne filter ja sotsiaalsed pidurid, oskab ta suurepäraselt lömitada (kui vaja) või siis olla jõhkralt otsekohene (kui vaja). Ta ei peatu millegi ees, kui ta on aru saanud, mida tal on vaja teha, et saavutada seda, mida ta saada tahab.

Inimestele meeldivad uudised ja neile meeldivad šokeerivad uudised, mida verisem seda parem, mida šokeerivam, seda parem, seega ongi vaja selliseid öiseid parasiite nagu Lou, kes alustas pisivargana, kuid kui ta nägi kord pealt ühe püstolkaameramehe tööd, saab temastki õnnetustejahtija ei löö risti ette mitte millegi ees, kes on valmis kõigeks, et saada vaid häid ja palju raha sisse toovaid kaadreid kaadreid. Paparazzod on teine selline parasiitide vorm, mida tänapäeva sotsiaalmeedia ühiskond toidab.

Šokeeriv ja kõhedustekitav põnev film.

No comments:

Post a Comment