kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 22, 2013

Näljamängud: Lahvatab Leek

Film: The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Vaatamise põhjus: raamat loetud ja eelmine film nähtud
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Kõigile raskustele vaatamata tuli Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) Näljamängude võitjaks ning sundis riigivõimu tunnustama tema ja Peeta (Josh Hutcherson) kaksikvõitu. Pärast kojunaasmist suundub Näljamängude võitjapaar üleriigilisele võiduturneele kaheteistkümnes Panemi ringkonnas.
Näljamängude erakordne lahendus kütab kirgi ning vastupidiselt despootliku president Snow´ plaanile ei tugevda Katnissi ja Peeta triumf riigivõimu. Selle asemel hakkavad autoritaarse Snow hirmuvalitsuse all ägavas Panemis levima ülestõusumeeleolud ning noored võitjad saavad eneselegi ootamatult rahva jaoks parema homse sümboliks. Näib, et Katniss ja Peeta on süüdanud leegi, mida nad kardetavasti lämmatada ei suuda ... ja võib-olla ei tahagi.
Kapitooliumi võimukandjad otsustavad, et parim viis olukorra lahendamiseks on kasutada selleks nagu tavaliselt manipulatsioone ja suurejoonelist vaatemängu. Nii hakataksegi president Snow käsul kogu riigis valmistuma väga erilisteks Näljamängudeks, millest peavad osa võtma 25 eelneva mängu võitjad.
Näljamängude areenil on Katniss sunnitud taaskord appi võtma kavaluse, et päästa ennast ja oma lähedasi. Tundub, et fortuuna ei ole seekord võitjale armuline ... Kuid kas julge ja sihikindel tütarlaps lepib oma saatusega või leiab ta endas julguse võidelda süsteemiga viimse hingetõmbeni? Kõik need küsimused saavad vastuse tempokas, ettearvamatus, seikluslikus ja ohte täis filmis
Action, Drama, Thriller

Mu daamid ja härrad ja kõik teised pisikesed filmihuvilised, alustagem siis 75ndate Näljamängudega.

Ma ei saa aru, nii esimene kui ta teine film on mõlemad ühe pikkused, kuid esimeses filmis juhtus palju rohkem. Teine film oli kuidagi tühi. Tõsiselt ma arvasin et esimene film oli palju pikem ja seetõttu jõuti ka palju rohkem asju näidata ja isegi piisavalt pikki jutulõike endiselt filmis sees hoida. Kuid see film oli kuidagi palju juttu ja väga vähe sündmusi – imelik mulje jäi sellest filmist.

Algus oli natuke konarlik, edasi läks juba ladusamalt, kuid …. Midagi jäi puudu. Ma peaks raamatu uuesti üle lugema, et aru saada mis puudu jäi, kuid selleks pole mul aega.

Ühesõnaga, mida muud siis öelda – kui see film, mis on tehtud ühe raamatu põhjal ja see jäi nõrgaks, mis saab veel kahest järgnevast filmist, mis on tehtud ühe raamatu põhjal.

Nõrk. Kahju!

No comments:

Post a Comment