kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 21, 2013

Lahendamata juhtum: Naine puuris

Film: Kvinden i buret (2013)
Filmi vaatamise põhjus: polegi põhjus
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: LAHENDAMATA JUHTUM: NAINE PUURIS on esimene osa taani krimikirjaniku Jussi Adler Olseni menukast põnevikesarjast, milles Carl Mørck osakonnast Q uurib lahendamata juhtumeid.

Endine politseiülem Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas, "Inglid ja deemonid", "Brødre") suunatakse vastloodud osakonda Q, kus tema ja ta ainsa kolleegi Assadi (Fares Fares, "00.30", "Kopps", "Jalla! Jalla!") ülesandeks on üle vaadata ja arhiveerida vanu lahendamata juhtumeid. Töönarkomaanist politseinikku jääb painama viie aasta eest teadmata kadunud naispoliitiku Merete Lynggaardi (Sonja Richter, "Elsker dig for evigt" ) juhtum, mis klassifitseriti enesetapuks. Naine haihtus laevareisil, jättes ainsa tunnistajana maha oma ajukahjustusega venna (Mikkel Boe Folsgaard, "Kuninglik armulugu"). Carl ja Assad ei usu ametlikku versiooni ning selle juhtumi uurimine viib mehed sügavale vägivalla ja kurjuse maailma, mis varitseb Skandinaavia klantsitud pealispinna all.
Thriller, Criminal

See oli üks vääääga põnev kriminaal draama, väga heade näitlejatega. Kui raamatust, mille põhjal film on tehtud, on filmi kasvõi vaid pool jõudnud on ka raamat väga hea.

Aga näitlejad – Nikolaj Liea Kaas on kunagi ammu ammu mänginud koos Mads Mikkelseniga Rohelistes Lihunikes (Pöffifilm) ja ullikest vennda Uffet mängiv Mikke Boe Folsgaard mängis Kuninglikus armuloos koos Madsiga. 

Ja Fares – tema on pildile varem minu jaoks sattunud koos Alexander Skarsgardiga :).

Hea film!!!

Üks asi veel. Üks stseen siin filmis, kui Merete meenutab mis juhtus enne seda autoavariid, kus mõlemad ta vanemad surma said, mängib ta autos, pannes käed selja tagant oma ema silmadele ja siis isa silmadele, kes oli roolis ja nii see avarii juhtubki. Kuskil filmis on olnud täpselt sama situatsioon, et peategelase lapsepõlves on olnud autoavarii, kus ta vanemad või vähemalt üks vanematest hukkub ja põhjus on selles, et tüdruk on mänguhoos kinni katnud juhi silmad. Aga mis film see on? Ma ei suuda seda meenutada ja see piinab! Äkki keegi lugejatest teab?

No comments:

Post a Comment