kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, December 16, 2020

Song of the Sea

Film: Song of the Sea (2014) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt1865505/     

Saoirse on laps, kes on viimane selkidest, Iiri ja Šoti legendidest pärit naised, kes suudavad muunduda hüljesteks. Ta põgeneb oma vanaema kodust, et minna tagasi mere juurde ja vabastada haldjad, kes on vangis modernses maailmas.

Animation, Adventure, Drama, Fantasy, Family


Nii armas multifilm, mille põhjaks on küll see iidne legend, et selkied tulevad maale kui nad leiavad mehe ja neid saab maal hoida, kui nende nahk ära peita. Conoril ja Bronachil on juba üks järglane, poeg Ben, ning sündimas on järgmine laps.

Ööl kui Saoirse sündis lubas Ben emale, et temast saab parib suur vend, kuid tegelikkuses ei taha ta oma väikese õe hoidja olla, ta on suisa tema peale vihane, kuna nende ema kadus õe sündimise ööl. Ja nad mõlemad on õpetatud vett kartma, seega kui Saoirse oma kuuendal sünnipäeval vette läheb, siis isa kinnisest kohvrist valge naha leiab ja ujuma läheb, leiab vanaema ta rannast ning otsustab, et isa ei saa laste kasvatamisega hakkama, seega viiakse lapsed majakaga saarelt maismaale suurde linna. 


On oktoobri lõpp ja kate inimeste ning haldjate maailma vahel on väga õhuke. Saoirse igatseb mere järele ja Ben peab ju tema järele valvama, kui nad vanaema juurest jalga on lasknud.


Ja nii algabki nende teekond tagasi kodusaarele, läbi metsa ja püha allika ja …


Armas lugu, võimas pildikeel ja ilus muusika. Pere on tähtis ja legende peab usaldama.



No comments:

Post a Comment