kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 7, 2020

Love and Monsters

Film: Monster Problems (2020) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt2222042/      

Elades maailmas, mille on enda valdusesse võtnud koletuslikud putukad, saab Joel teada, et tema tüdruk-sõber elab vaid 130 km kaugusel (80 miili). Selleks et saada taas kokku tüdrukuga, keda ta armastab, tuleb Joelil leida enda seest kangelane.

Action, Comedy, Adventure


Hahahah. Kui te tahate näha midagi meelelahutuslikku, naljakat ja põnevat, siis see film sobib suurepäraselt.


Tegevus toimub maailmas peale maailma lõppu. Võib ka nii öelda, sest nagu ikka, ähvardas maailma lõpetada asteroid, mille vastu inimesed võitlesid rakettidega ja nad ka suutsid asteroidi hävitada, enne kui see maaga kokku põrkas, kuid siis hakkasid maale tagasi sadama nende rakettide tükid ja see keemiline element, mis rakettides oli, millega asteroid hävitati ja see miski muutis putukate DNAd, muutes nad tohutult suurteks koletisteks, kelle ainus eesmärk on inimesi süüa … seega inimesed põgenesid linnadest ja asusid gruppidega elama maa all olevatesse punkritesse.


Möödunud on seitse aastat. Toidu järel käiakse endiselt maapinnal ja see tegevus on ohtlik ning iga reid võib röövida taas mõne grupiliikme. Samuti võivad need putukad neid ju maa all rünnata, kui nad on tee nende juurde uuristanud. 


Joel kaotas esimese rünnakus oma vanemad ja ka oma tüdruksõbra. Tema ei käi maapinnal reididel, sest ta kipub koletisega silmitsi sattudes kangestuma, seega on vaja pigem teda päästa, kui et ta teistele abiks oleks. Kui ta siis aga söögitegemise vahel on raadio tööle saanud ja oma tüdruksõbra leidnud ja tüdruk on vaid 180 km kaugusel ja selle vahemaa läbimiseks võiks tal minna vaid seitse päeva (kui teda vahepeal ära ei sööda), siis otsustab ta neiule külla minna.


Mõeldud tehtud. Joonistusplokk ja purgisupp kotti, amb õlale ja minek. Esimene keda ta kohtab on kärnkonn, üks selline elevandi suurune kärnkonn, kelle keele käest päästab teda koer, täiesti tavalist kasvu koer. Ja nii nende ühised seiklused algavadki - poiss ja tema koer, koletised, ellujääjad, head koletised, tehisintellekt, vargad, kangelased.


See on väga hästi tehtud ulmefilm. Autorid on suutnud end tagasi hoida, et koletised ei muutuks groteskseks, kuid samas on nad piisavalt koletised. Seiklus ei ole üle võlli ohtlik, ega ka liialt lihtne. Siin pole liilat imalat armastuslugu, ega ka pisarakiskumist. Tõeliselt suurepärane meelelahutus koletistest nii sajal kui ka kahel jala. Ning samas ka hea komöödia kollidest ja sõpradest.

No comments:

Post a Comment