kaader filmist

kaader filmist

Saturday, December 5, 2020

Hirm

Film: Strah/Fear (2020) Hinne: C
Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt13175334/   

Svetlana, lesk kes on hiljuti oma töö kaotanud, elab Bulgaaria-Türgi piiri lähedal. Tulenevalt külakese asukohast, satub sinna palju põgenikke. Ühel päeval kohtab ta põgenikku Aafrikast ja see kohtumine muudab ta elu. 

Drama


Mingis mõttes meenutas see lugu mulle J.M. Coetzee “Barbarite ootel” - oodatakse midagi, kardetakse midagi, jahitakse midagi, silmad hirmust suured ja kui midagi uut välja ilmub siis reageeritakse ründamisega loobudes igaveseks küsimuste küsimisest. 


See on tegelikult samavana lugu kui inimkondki - eelistatakse omasuguseid, oma klanni, oma suguvõsa liikmeid ja kui ilmub välja keegi kõrvalmetsast, kes on natukenegi erinev, leitakse põhjus ja võimalus nendest lahti saamiseks, olgu siis maalt välja ajades, tappes või hirmutades, kuni nad vabatahtlikult lahkuvad. Õigus on neil, kes teevad kõvemat häält ja kes esimesena räägivad.


Seega, pole lugu sugugi uus, ka see “romantika” pool pole sugugi uus, lihtsalt mustvalge pildikeel ja koht, kus tegevus toimub, on midagi uuemat ja värskemat tavalises värvilises Hollywoodi maailmas.


No comments:

Post a Comment