kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 19, 2019

Rohelisem muru


Film: Greener Grass (2019)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: Äärelinna koduperenaised tunnevad, et nad peavad pidevalt üksteist üle trumpama, nii kodudes, lastes, abikaasades ja ainus asi, mis neid eristab on nende lapsed.
Comedy

Lühidalt võiks öelda, et tegu on Ameerikaliku keep-smiling kultuuri paroodiaga. Lugu algab ngu Stepfordi naised, kuid üsna peagi saab sellest David Lynchilik õuduskomöödia.

Kaks „sõbrannat“ Jill ja Lisa võrdlevad alati kõike üksteisega, nende abikaasasid – Nick ja Denis ja lapsi – Julian ja Bob. Kuid nüüd on Jillil uus laps –Margaret ja kuna Lisale niiiiii väga Margaret meeldib, annab Jill lapse talle. Ja see on alles jaburuse algus.

Kogu see lugu on selline Barbimaailm, kus on esindatud kõik kõige tüüpilisemad ameerika jaburused ja poliitilised korrektsused – kõik peavad olema õnnelikud, kõik võivad olla need kes nad tahavad, teha seda mida nad „õigeks“ peavad ja kui on kuskilt millegigi võimalik endale tähelepanu tõmmata, siis nad seda teevad ning kui keegi midagi valesti ütleb, siis ta parandab end koheselt poliitiliselt korrektselt. Tögatud on kõike mida võimalik tögada on ja siis veel natuke peale ka. Puudu on vaid põhjendamatu alastus ja lõppematud allapoole-vööd naljad.
 
Ning kõige selle haigelt jabura heatahtlikkuse sisse on pandud ka tilgake Pennywiset.

See film on peaaegu nii halb, et võiks juba olla hea, kuid siiski mitte piisavalt halb, seega pole ta ka hea.

Aastal 2015 on samade autorite poolt, samade naispeaosatäitjatega tehtud samanimeline ja samasisuline lühifilm - 15 min pikk. Nüüd on siis tund ja 15 jaburusi juurde lisatud :)


No comments:

Post a Comment