kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 18, 2019

Armastuse hirm


Film: Philophobia (2019)
Hinne: B+
Lühikokkuvõte: Philophobia jutustab loo Inglismaa väikelinna abiturientidest. Kai, kes unistab saada kirjanikuks, ning tema sõprade jaoks on kooli lõpuni jäänud vaid nädal täis eksameid ja eksperimente ning viimaseid ulakusi. See kuidas nad veedavad oma viimase koolinädala muudab nende kõigi elu igaveseks ning üks neist kaotab oma elu.
Drama

Igal Pöffil peab olema vähemalt üks teismeliste koolilõpu film ja seekordseks filmiks sai siis Philophobia e hirm armuda.

See oli üks päris hea lugu. Kai on andekas õpilane, kes kannab kaasas sõnaraamatut, kus ta märgib ära erilisi sõnu, et neid oma kirjutistes kasutada. Kui viimasel kohtumisel kirjanduse õppejõuga soovitab õppejõud tal elu elada, mitte kirjutada asjadest, mida ta ei tea. 

Kuigi Kai on koolis andekas ja edukas, siis koolist väljas on ta oma sõpruskonnaga võrdlemisi tagasihoidlikud olnud. Kuid see viimane nädal, kui iga päev on uus eksam, siis tuleb ju muul ajal püüda veel teha kõike, mis siiani tegemata on.

Kaile on alati meeldinud ta naabritüdruk, kes on koolikiusaja tüdruk, seega on tal viimane võimalus endale tähelepanu tõmmata. Kuid tüdruku tähelepanuga koos tuleb ka kiusaja tähelepanu. Järgnevad ohtliud väljasõidud karjääri ja jõe äärde ja traditsiooniline abiturientide viimane tüng koolile.

See lugu on humoorikas ja samas ka masendav. Kas me kõik oleme kooli lõpus sellised? Ma mäletan küll kui tühjana ma end pärast lõpuaktust tundsin. Aga kas see teadmatus õigustab kõiki lollusi, vahel isegi eluohtlike lollusi, mida teismelised korda saadavad?

Linastusel oli ka Kai osatäitja Joshua Glenister (ta osaleb kõigil linastustel, seega on võimalik teda veel kohata homme 19.11 ja ka 25.11) ja temalt saadud taustainfo andis filmile veel teisegi perspektiivi.

Hea YA ja coming of age film.

No comments:

Post a Comment