kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 16, 2019

Majakas


Film: The Lighthouse (2019)
Hinne: B
Lühikirjeldus: On 1890-ndad. Kaks majakavahti püüavad mitte oma aru kaotada, hoides kaugel Uus Inglismaa saarel olevat majakat töökorras.
Drama, Fantasy, Horror

Kas saarel keset ookeani, suurel kivil, millel on udupasun ja majakas, töötavad kaks meest? Kas neist üks on psühhopaat, kes naudib oma partneri piinamist? Kas tegelikult on seal vaid üks mees, kes suhtleb enda noorema versiooniga? Või hoopis noorem mees suhtleb oma südametunnistusega, kes on vanema mehe kujul? Kas inimene suudab normaalseks jääda, kui teda ümbritseb nädalaid vaid roiskunud joogivesi, lõputu ookean, udu, ülbed merelinnud, peeretav/sülitav/käsutav vanamees ja lõputu kogus alkoholi?

See mustvalge õudusfilm (Eesti filmitegijad võiksid sellest filmist eeskuju võtta, kuidas teha filmi pimedas ruumis, nii et ka vaatajad midagi näeks, mitte ainult ei kuuleks urinat ja röhitsemist) mängib vaataja närvidel muusikaga, visuaalsete simulantidega ning sõnaliste mängudega.

Filmis on kaks näitlejat, kaks näitlejat. Üks teenekas, teine oli kõigest kümme aastat tagasi teismeliste tüdrukute südamevalu. Nende kahe mehe koostöö, see on sakespearelik draama, täis enesehävitust, vägivalda, üksildust ja loodusjõude.

Eriline kogemus, mis ilmselt pole igaühe meelejärgi. Festivalitüüpi film.

No comments:

Post a Comment