kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 20, 2016

Whiskey Tango Foxtrot



Film: Whiskey Tango Foxtrot (2016)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Kim Barker pole mõni tavaline, osavõtmatu väliskorrespndent – ta on otsekohene, ennastsalgav, nakatavalt naljakas. Esialgu on ta Afganistani saabudes tagasihoidlik uueke, kuid aja möödudes muutub ta nalja viskavaks, kogemustega reporteriks, kellele teeb tõsiselt muret see, et me ei suuda võita piirkonna südant ja meelt.

WTF on ühe välisreporteri ülevaade sõjaaegsest Afganistanist.
Biography, Comedy, Drama, War

Ma ei mäleta et ma oleks kunagi näinud ühte nii meelelahutusliku sõja filmi. See film on tehtud Kim Barkeri (kunagise ajakirjaniku) raamatu põhjal.

See oli tõsiselt naljakas, kuid samas ka nii tõsine ülevaade sellest, kuidas üks tavaline väikeste uudiste kirjutaja saadetakse Afganistani telereporteriks, kuna tal pole peret ja lapsi, kelle pärast peaks ta koju jääma.

Esialgu sinna jõudes teeb ta ühe vea teise järel, kuid mida aeg edasi, seda julgemaks ta muutub, intervjueerib tegelasi, keda teised ajakirjanikud intervjueerida ei julge, keset tulistamist roomab ta sõdurite kõrvale et head kaadrit saada, läheb burkaga kaetuna meeste kogunemisele ja kaotab pea tea.

Kõige selle ajakirjandusliku poole kõrval on ka igapäevane ajakirjanike elu pideva pinge all sõjakoldes – nad kasutavad iga vaba hetke joomiseks, naised kes muidu tsiviliseeritud maailmas on 5-6 on Kabuulis 10 (13). Paljud neist on adrenaliini narkomaanid. Loomulikult tekivad sellises kitsas ringis ka suhted ning ka lõhutakse suhteid, sest nii mõnigi neist peab uudislugu kõigest muust tähtsamaks.

Kui tavaliselt filmides häirib mind ropendamine, kuna enamasti on see üleliigne ning ei sobi konteksti, siis selles filmis on kõik sõnad täpselt seal kus vaja ja just täpselt nii ropud kui vaja.

Ma ei oskagi rohkem rääkida, seda kõike peab lihtsalt ise nägema, kuid ühesõnaga, üks kuradima hea komöödia, kus teevad kaasa väga head näitlejad: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman, Alfred Molina jpt.


No comments:

Post a Comment