kaader filmist

kaader filmist

Thursday, July 7, 2016

Love & Friendship


Film: Love & Friendship (2016) 
Hinne: C 
Filmi lühikokkuvõte:Filmi peaosas on kaunis lesk Lady Susan Vernon, kes on tulnud pikaajalisele külastusele oma mehevenna juurde, et lasta tema ümber tiirlevatel mahlakatel kuulujuttudel vaibuda. Olles külas otsustab ta leida endale uus abikaasa ning ka oma kangekaelsele noorele tütrele Fredericale. 
History, Comedy, Drama, Romance 

See film on tehtud Jane Austeni novelli Lady Susan ainetel. 

Leedi Susan (Kate Beckinsale) oleks nagu ristsugutis Emma ja Elisabeth Benetti emast. Ta on väsimatu kosjamoor ja samas suudab ta kõik endast rääkides surnuks rääkida, ning samas kuigi ta väidab end olevat vägagi haritud on tema suust tulevad pärlid lausa uskumatud. 

Tema alles seltskonda astunud tütar Frederica (Morfydd Clark) on põgenenud tütarlaste gümnaasiumist, mille eest tema ema nagunii maksta ei saa ja pealegi, nende positsioonil olevatevatelt inimestelt ei ole ju ka viisakas raha nõuda. Kui Federica jõuab oma isa sugulaste juurde, siis järgneb talle ka Söör James Martin, ullike/natuke kurt/kergeusklik, kes on endale nõuks võtnud, et ta võib lihtsalt kutsumata ja etteteatamata külla tulla, kuna ta loeb end juba nagu sugulaseks, kuna ta on pilgu peale pannud noorele Fredericale. 

Charles Vernon (Justin Edwards), tema abikaasa Catherine (Emma Greenwell) ja Catherine vend Reginald (Xavier Samuel) on üllatunud kogu selle kutsumata seltskonna saabumise peale, kuid sugulastele ei saa ju ära öelda ja ei saa ka küsida, kuna te lahkute. Seega vaatavad nad huviga kõrvalt kogu seda tsirkust. Kuid siis tõmbab Leedi Susan ringmängu ka Reginaldi, sest kellegiga ta peab ju abielluma, miks siis mitte temaga. 

Londonis kogub aga Leedi Susani jaoks infot tema Ameeriklannast sõbranna Alicia (Chloe Sevigny), kes peab silma peal kuulujuttude seisul ja samas ka kuulujuttude originaal põhjusel – Leedi Susani armukesel. Kui siis saab teatavaks, et tema kallim oma abikaasast lahutab, tuleb tal tegutseda, kuid samas pole ju sünnis nii ruttu seltskkonnale näidata, kuidas lood tegelikult on kuid abikaasat on vaja, sest vaatamata sellele, et lausa ebaviisakas on küsida Leedi Susani positsiooniga naisterahvalt raha, siis on tal seda ikkagi vaja, et enda ja oma tütre tulevikku kindlustada.

Seega tehaksegi mõningad vangerdused ja ootamatud käigud ning lõpuks on kõik õndsad, kas siis oma kavaluses või teadmatuses.

Absurdne kuid nii andekas lugu.

No comments:

Post a Comment