kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, June 7, 2016

Forsaken



Film: Forsaken (2015)
Hinne: C-
Sisukokkuvõte: Keifer ja Donald Sutherland jagavad ekraani portreteerides süngevõitu vesternis. John Henry tuleb tagasi oma kodulinna, lootes parandada enda ja oma võõraks jäänud isa vahelist suhet, kuid nende pisikest linna terroriseerib kohalik gäng. John Henry on ainuke, kes võiks neid peatada, kuid ta on selja taha jätnud nii oma relvad kui ka kiire relvavenna kuulsuse.
Drama, Western

Et siis isa ja poeg (nii päris elus kui ka ekraanil) saavad taas kokku pärast kümmet aastat. Isa on väikelinna pastor ja poeg läks kümme aastat tagasi kodusõtta, nagu kõik uljad noored mehed, eks püüavad endale ja oma isadele midagi tõestada. Kuid kui teised tulid koju tagasi, siis John Henry ei tule, kuid isani jõuavad tagasi kuuldused John Henry’st, kogu lääne kibedamast ja armutumast püssimehest. Kõik kardavad teda ja julgemad mehed otsivad teda, et temaga mõõtu võttes ennast tõestada, kuid enamus neist jääb temast maha teetolmu lamama.

Nüüd on siis John Henry tagasi. Ta ema on just surnud ja ta isa ei taha teda tagasi, sest ta ei usu, et John Henry võik tahta või suuta muutuda ja taas jumala poole pöörduda. Seda veel eriti siis kui John Henry ütleb et jumalat pole olemas, sest ükski jumal ei laseks sündida nendel õudustel mida tema on näinud sõjas ja pärast sõda, isegi kui ta ise on paljude nende õuduste looja.

Kuid linnakeses on teisigi, kes teda tagasi ei taha. Esiteks kohaliku salooni pidaja, kes on hakanud ümberkaudseid maid kokku ostma, et siis neid kallimalt uusasukatele edasi müüa. Ta ei taha, et keegi tuleks tema tegevustele vahele. Kuid tema adjutandid on just sellised noored kuked, kes tahavad tõestada, et nad on paremad kui John Henry, seega hakkavad nad teda ennast, tema isa ning ka tema teisi lähedasi piinama ja ka relva on nad väga kibedad kasutama, isagi siis kui olukorda oleks saanud muuta ilma püssi laskmata.
 
Teine kes John Henry tagasituleku üle väga rõõmus pole, on John Henry kunagise kallima Mary-Alice (Demi Moore) abikaasa. Kuigi Mary-Alice kinnitab oma mehele, et John Henry on vaid ta sõber, on mees siiski veendunud, et John Henry on tagasi ja tahab ka naist tagasi, seega on ta valmis oma maa müüma ning lahkuma, kuid kui ta siiski viimasel hetkel meelt muudab seab ta sellega nii oma kui ka oma naise ja poja elu ohtu.

Lõpuks ei jäägi John Henryl muud üle, kui lõpetada emale ammu lubatud põllumaa puhastus/kündmine/külvamine, otsida välja silma alt ära pandud relvad, ning minna linna hirmuvalitsejaga „rääkima“. See vestlus lõppeb täpselt nii nagu te arvatagi võite ja John Henry peab taas linnast lahkuma, kuid seekord saab ta isalt kaas õnnistuse ning mõistmise, et ta ei saa enam ilmselt kunagi avalikult koju tulla.

Üks imelik, veniv ja tühi film, kus isa/poega püüavad mängida tõsiseid rolle, kuid nende püüdmist on liialt näha ja seega ei ole seda hea vaadata.

No comments:

Post a Comment