kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, April 26, 2016

Anomalisa



Film: Anomalisa (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Michale Stone on kirjutanud raamatu klienditeenindusest, kuid reaalsuses ei suuda ta inimestega väga hästi suhelda. Tema väike erutuse taluvus ning tema huvitus kõige vastu on teinud temast mehe, kelle elu on korduste rada, mis põhineb tema oma nägemustel. Kuid kui ta läheb ärireisile, kohtab ta võõrast – üht erilist võõrast, kellest saab tasapisi ravim tema tavalisele negatiivsele vaatale elule ja võib-olla muudab ka ta igapäevaelu.
Drama, Animation, Romance, Comedy

Anomalisa on nukufilm mehest, kelle jaoks kogu maailm kõlab ühtemoodi, kõik räägivad täpselt ühe ja sama häälega. Kui ta siis läheb oma raamatut tutvustama linna, kus tal kümme aastat tagasi oli lühike armusuhe, sunnib miski teda naisele helistama. Naine tulebki temaga hotelli baari kohtuma, kuid pärast lühikest ülevaadet, kuidas nende kummagi elud on selle aja jooksul läinud, suudab ta naise endast välja viia ja naine lahkub vandudes.

Tagasi oma toas, dušši alla olles kuuleb ta äkki üht teist häält, naisterahva häält, mis on nii uskumatu ja võimatu, et ta riietub kiiresti ja läheb teda oma korruselt otsima. Pärast mitmeid valesid uksi, kus kõik inimesed kõlavad ühtmoodi, satub ta lõpuks uksele, millele tuleb küll vastu naine, kes kõlab nagu teised, kuid tema toanaaber ongi see teistsugune hääl. Mõlemad naised on tulnud tema loengut kuulama ja on äärmiselt rõõmsad, et nad kohtusid. Michale kutsub nad alla paarile napsile.

Tagasi tuppa minnes on nad kõik vägagi švipsis, kuid Michael võtab siiski julguse kokku ja kutsub Lisa enda tuppa, sest ta tahab jätkuvalt kuulata seda teistsugust häält, seega palub ta Lisal rääkida ükskõik millest, kasvõi ainult häälitseda …

Hommikul enne ärkamist näeb ta õudusunenägu, kus kõik on valmis olema tema armukesed, kui ta vaid Lisa rahule jätaks, seega ärgates tunneb ta end natuke ebamugavalt. Kui nad siis hommikusöögi tellivad ja Lisa hakkab rääkima oma ideedest ja soovidest ja lootusest, hakkab Michale kuulma tema hääle taga juba seda teist monotoonset häält, mida ta kõigi teistega rääkides kuuleb ja Lisa hääl hääbub üha enam. Uudsus on kadunud ja ainus mida ta soovib on lahkuda.

See lugu oli sama imelik ja sama segane nagu oli film Lindinimesed.

Anomalisa kandideeris ka sel aastal animatsiooni kategoorias Oscarile.

No comments:

Post a Comment