kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 2, 2015

Mr. Holmes



Film: Mr. Holmes (2015)
Hinne: C +
Sisukokkuvõte: Vananev ja detektiivi tööst kõrvale tõmbunud Sherlok Holmes, kannatab dementsia käes ja püüab meenutada oma viimast juhtumit, ning sellega seotud naist, kuna mälestus temast ei taha hääbuda. Talle tekib ka uus sõber, tema majapidajanna poeg, kes tahab, et Holmes taas tööle hakkaks.
Lugu toimub aastal 1947, jälgides aastaid Sussexi külakeses elanud Holmesi. Teda on hakanud kummitama naine, kelle lugu jäi tal 30 aastat tagasi lahendamata. Holmesi mälu pole enam see, mis ta kunagi oli, seega mäletab ta sellest loost vaid juppe: sõnelus vihase abikaasaga, salajane side mehe ilusa kui ebastabiilse abikaasaga.
Drama, Mystery
 
See film on tehtud Mitch Cullini raamatu A Slight Trick of the Mind (MrHolmes) järgi.

Tegu on siis ühe versiooniga, mis võis saada Sherlok Holmest, pärast seda kui Sir Arthur Conan Doyle ta Sussexisse mesilasi kasvatama ja vanaduspõlve nautima saatis.

Holmes, kellel on probleeme tervise ja eriti mäluga on hiljuti saabunud Jaapanist, kus ta otsis ühte teatud taime, mille lehtedest tehtud tee väidetavasti parandavat mälu. Enne kui ta reisile läks oli ta alustanud raamatu kirjutamist, sest talle ei meeldinud see, kuidas Watson oli tema viimast juhtumit kirjeldanud. Eriti häiris teda selle loo lõpp, sest kuigi ta ei suuda meenutada täpselt, kuidas lugu lõppes, teab ta siiski, et see polnud nii nagu Watson on sellest kirjutanud raamatus.
 
Sherloki majapidajanna poeg Roger on tema äraolekul ta toas käinud ja pooleli olevat raamatut lugenud, seega õhutab ta teda takka edasi kirjutama. Seega Sherlok kirjutab, õpetab poisile kõike mida ta teab mesilastest ning arsti nõuandel märgib päevikusse täpiga need asjad, mille ta ära unustanud on.
 
Noor Roger leiab vanast Watsoni sekretärist salalaekast kinda, mis aitab Sherlockil meenutada tema viimast juhtumit. Stseen stseeni haaval meenub talle tegelik lugu, ning kui ta lõppu jõuab, meenub talle ka miks ta detektiivi tööst loobus.

See on siis põhimõtteliselt Sherlock Holmes fanfiction, sest Mitch Cullin ei suutnud leppida sellega, et Holmesi lood on läbi. Ma arvasin, et see võiks huvitavam film olla, kui ta tegelikult oli. Kuna tegevus toimub aastal 1947, siis Jaapanis olles käib Holmes ka Hiroshimas ja just sealt ta leiabki selle taime, mille lehed väidetavalt mälu parandavad, seega tegelikult jäi mulje, et ta mürgitas end vabatahtlikult.

Imelik film oli, ei jätnud kõige paremat muljet.

No comments:

Post a Comment