kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 22, 2015

Ride

Film: Ride (2014)
Hinne: B++
Filmi lühikokkuvõte: Ema sõidab teiselepoole Ameerikat, Californiasse, et olla oma pojaga, kes on otsustanud kooli pooleli jätta ning surfariks hakata
Drama, Comedy

Ema ja poeg, raamatute toimetaja ja noor kirjanik, elavad kahekesi New Yorgis. Neil on oma kindel rutiin, nad on eluga rahul – Angelo (Brenton Thwaites) kirjutab, peab nõu oma emaga ja läheb ülikooli kirjutamist õppima. Jackie (Helena Hunt) on stressis toimetaja, kes on oma poja nimel valmis kõigeks ja kellele tundub poja ülikooli ja ühikasse laskmine elu lõpuna, kuigi poja uue elukoht oleks nende senisest elukohast vaid 58 sammu kaugusel. Kuid Jackie elu on väga sobilik talle ja ta ei taha seda muuta.

Sellel suvel, viimane suvi enne kooli läheb Angelo külla oma isale Los Angelesse, tema uue pere ja Angelo pool-õe juurde. Ema poeg lubavad rääkida iga päev, kuid ... ookean kutsub ja Angelo leiab uued sõbrad ja tema eeskujuks saab üks keskeas kirjanik, kes veedab päevi surfates, õhtul kirjutades ning elatist teenib ta ...

Kui Jackie taas kord ülikooli ühikasse läheb, et teada saada, kas ta poja tuppa ikka sobib see vaip, mille ta ostis, saab ta teada, et Angelo otsustas kooli mitte minna. Jacke, ei pea olema kogu aeg oma töölaua taga, seega räägib ta telefonis, et ta on tööl, kuid tegelikult on ta juba lennukis LA poole.

Ta ei saa ju pojale öelda, et ta on seal, sest milline ema sõidaks oma pojale järgi ja kontrolliks teda? Seega, salaja, elades hotellis, sõites limoga, hakkab ta Angelot jälgima ... kuniks ta segab oma autojuhti kes sõidab Angelo autole otsa.

„Jackie, mida sa siin teed?“ „Mida sina teed? Miks sa kooli pooleli jätad, kas sa ei taha kirjanikuks saada?“ „Minust saab kirjanik, kuid ma vajan kogeda elu. Ma ei taha elada nii nagu sina, ilma midagi kogemata, ilma midagi õppimata.“ „Mis mõttes midagi kogemata, õppimata. Mida sina siis õpid, surfamist?“ „ Näiteks! Sina ei suudaks seda kunagi, sina kes ujub kontrollitud keskonnas, kloorivees, kümme korrust maapinnast ülalpool, ilma juukseid märjaks tegemata.“

See on väljakutse mille Jackie vastu võtab. Ta hakkab õppima surfamist Angelo teadmata, esialgu iseseisvalt (vägagi katastroofiliselt) ja siis lubab ta oma autojuhil endale õpetaja palgata, Iani (Luke Wilson). Surfamine pole ju raske, Jacke on tugev ujuja, mis see surfamine ka ära pole. Kuid ... lõpuks ta alistub ja lisaks surfamisele õpetab Ian talle ka elunautimist.

Kuid vaatamata sellele segab ta end endiselt Angelo ellu, kuni ...

See oli Helen Hunti enda kirjutatud loo põhjal, tema enda poolt vändatud vägagi huvitav lugu. Helen Hunt on ka varem olnud surfi filmis - Soul Surfer nimelt. Ma lasen teil arvata, kes neist varem surfata oskas :).

No comments:

Post a Comment