kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 22, 2015

Enduring Love

Film: Enduring Love (2004)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Ühel ilusal päiksepaistelisel päeval läheb noorpaar romantilisele piknikule. Joel (Daniel Craig) on plaanis veeta ideaalne pärastlõuna piltilusal Inglise maastikul koos oma elukaaslase Clairega (Samantha Morton). Kuid samal ajal kui Joe ja Claire valmistuvad šampust avama, rikutakse nende idüll. Samale nurmele on maandunud kuumaõhupall, millel on silmnähtavalt probleeme. Palli juht jääb jalgupidi palli nööridesse kinni korvist väljudes, kuid korvis olev poisike kardab korvist välja hüpata. Joe ja kolm teist meest jookevad appi korvi maas hoidma. Just siis kui korv on maas ja pall on kontrolli all, tõuseb tuul ning ühtäkki on kõik abistajad õhus. Joel õnnestub end maha kukutada, nagu ka enamusel teistel abistajatel, kuid üks meestest tõuseb koos palliga üha kõrgemale. Sellel ajal kui Joe, Claire ja teised abilised vaatavad seda imelikult ilusat pilti, kukub mees ikkagi palli küljest alla. Õhutsöögi lauas räägib Joe päeval juhtunust oma sõpradele Robinile (Bill Nighy) ja Rachelile (Susan Lynch) ning avaldab ühtlasi ka selle, kuidas see juhtum mõjus talle psühholoogiliselt.
Drama, Thriller, Romance

On imeilus päev. Armunud paar otsib aasal ideaalset kohta istumiseks ja päeva nautimiseks. Mees on seda pikalt planeerinud, ta on ostnud kalli šampuse, sõrmuse ... ja siis tuleb see pall, punane kuumaõhupall, vanaisa jookseb korvile järgi ja palub oma lapselapsel välja ronida, kuid ta ei julge. Juhuslikult läheduses olnud inimesed jooksevad appi. Korv saadakse maha, poiss on juba välja ronimas, kui tõuseb tuul. Esialgu jäävad kõik rippuma, lootes oma raskusega palli alla tuua, kuid ... hirm saab neist võitu ja ükshaaval lasevad nad nööridest lahti, kuid üks mitte ja pall üha tõuseb. Ja siis ta jõud saab otsa ja ta kukub. Esialgu jääb mulje, et ta lihtsalt istub ja tõuseb kohe püsti, kuid ...

Joe ja Jed (Rhys Ifans) on need, kes laiba leiavad ja Jed pakub et nad palvetaksid õnnetu päästja juures kuni politsei tuleb.

Joe on sellest sündmusest väga puudutatud, sest talle ei anna rahu, kes lasi esimesena lahti, kui nad oleks rippuma jäänud kauemaks, kas nad oleks suutnud palli alla tuua ja keegi poleks surma saanud ... ellujääja süütunne.

Kuid Jed ... ta otsib Joe üles ja palub Joel olla enda vastu aus ja tunnistada seda mida nad mõlemad niigi teavad. Joe on segaduses ja palub Jedil lahkuda ja end rahule jätta. Korduvalt. Kuni ta otsib üles Jedi elukoha ning avastab, et Jedil on Joega seotud kinnisidee. See kinnisidee on muutumas juba eluohtlikuks.

See oli üks huvitav film Bondieelse Daniel Craigiga. Ühtepidi oli see tõsiselt õõvastav lugu, teistpidi äärmiselt huvitav. Ellujääja süütunne ja pime armumine tänu ühiselt läbielatud dramaatilisele kogemusele ... huvitav ja õõvastav kooslus.

No comments:

Post a Comment