kaader filmist

kaader filmist

Monday, July 21, 2014

The Pretty One

Film: The Pretty One (2013)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Kui ekstsentrilist ja ebakindlat noort naist Laureli peetakse kogemata tema surnud identseks kaksikuks Audreyks, haarab ka kinni võimalusest jätta oma haletsusväärne elu seljataha ning asuda elama oma kaksiku elu. Kuid selle absurdse maskeraadi käigus, kui ta teeskleb „selle kenakese“ olemist, õpib ta lõpuks mõistma oma endise elu ja oma enda identiteedi väärtust.
Drama, Comedy

Zoe Kazan mängib kaksikuid õdesid Laureli ja Audreyd. Laurel on jäänud koju, väikelinna koos isaga maalima koopiaid suurte meistrite teostest, lisades alati neile midagi omalt poolt, samas kui tema õde on kolinud suurlinna, kus ta teenib raha muinasjutu maju müües ning veedab oma vaba aega ülemuse abikaasaga kurameerides.

Kui aga Audrey tuleb nende kahekümne esimeseks sünnipäevaks koju, viib ta oma õe välja juuksurisse ja riideid ostma. Laurel laseb juuksuril endale teha täpselt sama soengu kui ta õel, sest ka tema tahab olla sama kena kui ta õde. Teel tagasi koju põrkavad nad aga vastutuleva autoga kokku ning üks neist saab surma.

Esialgu arvatakse haiglas, et ellu jäi Audrey – tema soeng ja kaelas oli tema nimega kulon – sest teine autos olnud põles autosse sisse. Ka Laurel ise arvab alguses et on Audrey, kuid ta matuse hommikul tuleb talle meelde, kes ta tegelikult on. Ta tahab öelda, kes ta on, kuid samas tahab ta ka teada, mida teised temast arvavad. Kui ta siis matustel avastab, et tegelikult oli ta üks suur tühi koht, haarab ta entusiastlikult kinni võimalusest minna elama oma õe elu.

Õe korterisse kolides saab ta teada, et ta õde oli püüdnud lahti saada oma üürilisest Baselist (Jake Johnson) et Laurel oleks saanud seal korteris elada. Ning Audreyl oli ka poisssõber Charles (Ron Livingston) kes osutub abielus meheks, kelles Audrey oli lahku läinud, kui mees oli lubanud, et ta oma naisest lahutab.

Laurel on esialgu oma/õe uut elu elades natuke kohmakas, kuid tasapisi hakkab ta harjuma, ning ta armub oma üürilisse ning neil on Baseliga koos väga tore ja ka tööl läheb hästi, kuni … Charles tuleb tööle ja Laurel paljastab teadmatusest nende suhte oma rasedale ülemusele.

Nüüd on siis Laurel töötu ning Basel viib ta rõõmustamiseks välja jäätist sööma ning palub teda endale naiseks, ning tunnistab, et on Audreyd alati armastanud. Kuid kui ta on alati Audreyd armastanud, siis ta ju ei armasta Laureli. Laurelil tuleb Baselile tõtt rääkida, kes ta tegelikult on, mis muidugi ajab Baseli vihaseks.

Laurel läheb koju, et ka isale tõde tunnistada, sest ta ei taha enam mängida kedagi teist, ta tahab olla tema ise, elada küll õe korteris, kuid kinnisvaraga tegelemise asemel tahab ta maalida oma enda pilte…

Tore kohati kurbnaljakas kerge ja heade näitlejatega film.

No comments:

Post a Comment