kaader filmist

kaader filmist

Monday, July 14, 2014

Brooklyni kõige vihasem mees


Film: The Angriest Man in Brooklyn (2014)

Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Mõnel inimestel on halvad päevad. Henry Altmann (Robin Williams) kogeb ühte halba päeva. Alati õnnetu ning vihane kõigi ning kõige peale siin ilmas, istuba ta arsti vastuvõtu ruumis, kui lõpuks tuleb tema juurde arst dr. Sharon Gill (Mila Kunis). Ka Sharonil on käsil just üks väga halb päev, ning tal tuleb öelda Henryle, et tal on aju anerüsm. See uudis ajab aga Henry veelgi vihasemaks, ning ta nõuab, et Sharon ütleks talle täpselt, kui palju tal veel elada on jäänud. Kannatades Henry viha ning solvanguid, katkeb ka Sharoni kannatus ning ta ütleb talle, et tal on jäänud veel vaid 90 minutit. Šokeeritud ning uimane sellest uudisest, tormab Henry arsti juurest välja jättes Sharoni mõistma, et ta on just rängalt eksinud arsti eetika vastu. Sellel ajal kui Sharon läheb Henryt mööda linna otsima, püüab Henry selle diagnoosiga leppida, olles kindlalt otsustanud suhted parandada kõigiga kellele ta selles elus haiget on teinud.
Drama, Comedy

Robin William oma tuntud headuses, mängimas ühte tõsiselt tigedat ja õnnetut inimest, kelle päev algab nagu ikka, ummikus istudes ja kogu maailma peale vihaseid mõtteid mõeldes. Siis sõidab talle ristmikul sisse üks taksojuht, kes vannub et tal oli õigus sõita, kuna fooris oli kollane tuli. Lonkava autoga jõuab ta arsti juurde, kus ta ootab arsti juurde saamist tunde ning kui arst siis lõpuks tuleb, pole tegu mitte tema tavalise arstiga vaid asendajaga.

Mila Kunis mängib arsti, kes on just eelmisel päeval oma kassi kaotanud, ning asendab nüüd tööl oma kolleegi/armukest kes on talle kõik oma raskeimad juhused jätnud. Ta närvid on viimseni pingul ning kui siis viimane patsient ta peale häält tõstab ning nõuab temalt täpset prognoosi, kui kaua talle veel elada on jäänud, prahvatab ta (olles eelnevalt korraks vaadanud kokandusajakirja kaant, kus lubatakse retsepte toitudele, mis valmiksid 90 minutiga) et mehel on jäänud elada veel poolteist tundi.

Henry tormab välja arsti juurest, kuna auto on kasutamatu, istub taksosse ja sõidab töö juurde, kus ta siis oma venna (Peter Dinklage) kabinetti tormab ja küsib seal olijailt hüpoteetilise küsimuse, mida nad soovitaks kellelegi, kellel on jäänud elada vaid 90 minutit. Soovitusi tuleb igasuguseid, kuid Henryle meeldib kõige rohkem see, et ta peaks minema koju oma naisega seksima.

Koju jõudes selgub, et tema abikaasa on juba aastaid olnud nende naabri armuke. Ja ega nad pole ka ju juba aastaid üksteise vastu õrnust tundnud, ning see kõik sai alguse sellest, kui üks nende poegadest sai autoõnnetuses surma ning teine valis isa firmas advokaadi töö asemel tantsuõpetaja töö.

Pärast seda kui Henry ka kodust minema tormab, otsustab ta minna oma poega Tommyt (Hamis Linklater) otsima linna teises otsas asuvast tantsustuudiost. Kuid aega jääb üha vähemaks, ning igaks juhuks otsustab ta osta videokaamera, et Tommyle teade salvestada. Tehnikapoes satub ta aga väga tugevalt kokutava müüja (James Earl Jones) otsa, seega võtab kaamera ostmine aega.

Kui Sharon on leidnud üles Henry venna, sõidavad nad koos Henry abikaasa juurde ja nüüd kui kõik juba teavad, et Henry on tõsiselt haige, helistavad nad ka Tommyle, et ta teaks isa oodata. Tommy koos abikaasa Adelaga (Sutton Foster) ootavad teda stuudios.

Kuid kui Henry pojale teadet salvestab vihastab ta talle seletades, kui väga ta teda armastab, ning minestab. Taas meelemärkusele tulles, ei mõtle ta enam kaamerast, ega ka teatest ja tal ei jää enam üle muud kui minna sillalt alla hüppama.

Sharon leiab ta sillalt, kuid ta ei suuda Henryt ümber veenda, ning Henry hüppab. Kuid mitte kõik Brooklyni sillalt allahüpanud ei saa surma, seega õnnestub Sharonil ta veest elusalt, kuid lonkavalt välja vedada, ning talt välja meelitada lubadus, et kui ta aitab Henryl taas kord Tommyga kohtuda, siis ta tuleb tagasi haiglasse.

Kuid nad satuvad sama taksojuhi otsa, kes hommikul Henry autole sisse sõitis ….

Üks selline naljakas, kuid samas dramaatiline lugu.

Ja need näitlejad … Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage – suurepärased. Williams mängib koos Linklateriga sarjas The Crasy Ones (umbes nagu Mad Man tänapäeval :)) ja Sutton Foster on tuntud sarjast Bunheads (Väikelinna baleriinid).

No comments:

Post a Comment