kaader filmist

kaader filmist

Monday, July 21, 2014

Bad Words

Film: Bad Words (2013)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Täiskasvanud, kes kukkus koolist välja enne kaheksanda klassi lõppu, leiab USA suurima õigekirja võistluse reeglites augu, mis laseb tal osaleda Kuldse Sule võistlustel, et maksta kätte kellelegi selle eest, mis talle minevikus on tehtud.
Comedy

Jason Bateman mängib neljakümne aastast teksti korrektuuri tegijat, Guy Trilbyt, kes on nõuks võtnud osaleda lastele mõeldud õigekirja võistlusel, et jõuda suurimale võistlusele, et ta saaks endale tõmmata ühe teatud inimese tähelepanu.

Oma tegevusega kogub ta võistlustel osalevate laste vanemate viha, ning pea igal võistlusel peab ta tõestama, et tal on õigus seal olla, ning lõpuks jõuab ta ka lõppvõistlusele. Teda aitab tema teekonnal neti ajakirjanik Jenny Widgeon (Kathryn Hahn), kellele Guy on lubanud vägagi huvitavat interviud, kui ta oma eesmärgi on saavutanud.

Guy pole aga mitte ainult tugev õigekirjas, ta oskab kasutada väga andekalt ka sõnu mida peetakse ebasündsateks ning teda ei huvita, kas ta ropendab lastega või lugupeetud täiskasvanutega. Ükskõik kui pikki või kui rakseid sõnu talle ka võistlustel ei antaks hääldada, ta saab nendega kõigiga hakkama. Ühtlasi hakkab ta ka lähemalt suhtlema ühe oma kaasvõistlejaga, kümne aastase Chaitanyaga (Rohan Chand) kellele ta näitab täiskasvanute elu ja kellega nad jäävad ka lõpuks võitu jagama.

Kuid põhjus, miks Guy nii väga tahtis seal lõppvõistlusel osaleda – ta tahtis … :) seda vaadake juba ise :).

Hea film!

No comments:

Post a Comment