kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, July 2, 2014

Better Living Through Chemistry


Film: Better Living Through Chemistry (2014)

Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: korraliku apteekri igav elu kipub täiesti käest minema kui ta alustab armusuhet rikka mehe naisega, oma apteegi kliendiga, kes tõmbab mehe kaasa hullumeelsesse seiklusesse, kus on oma osa seksil, ravimitel ning võimalikul mõrval.
Drama, Comedy

Doug Varney on lõpuks ometi saanud oma äia apteegi täieõiguslikuks omanikuks, kuid loomulikult ei lase ta äi tal apteegi nime muuta, sest selle väikese linnakese kogukond on ju harjunud Bishopi apteegiga ja Varney apteek ei kõlaks üldse hästi.

Täpsustaks siia vahe peale, et see „apteek“ on meie mõistes rohkem nagu esmatarbe kaupade (kontoritarbed, kosmeetika, suveniirid, maiustused) pood koos apteegiga, mitte see apteek, mida meie tunneme, kus on vaid ravimitega ja muu tervisega seotud tooted.

Seega, see vägagi korralik apteeker Doug (Sam Rockwell) on ju ikkagi õppinud apteekriks ja seega tegeleb tema leti taga retseptide täitmisega (mitte meie mõistes, et annab karbi kus tabletid on lehes, vaid võtab suurest purgist vajaliku arvu tablette ja paneb need tuntud oranži purki) ja ta pole kunagi isegi mõelnud mitte, et võtaks ise ka vajadusel paar ergutit või rahustit või muud hea tuju tabletti.

Kui ta siis ühel õhtul oma abi asemel ise tellimusi klientide koju laiali viib, viib ta suurima tellimuse pr. Robertsile, Elizabethile (Olivia Wilde) kes on oma nimele vääriliselt piisavalt meeletu, purjus, flirtiv, et kui Doug Elizabethiga kohtub kohvikus pärast seda kui ta abikaasa on ta taas kaasa vedanud alandavale rattavõistlusele, jäävad nad Elizabethiga rääkima ja lõpuks ka muid asju tegema, ning nende salajane, vabastav ning hullumeelne suhe saabki alguse.

Elizabeth õhutab Dougi tablette proovima, uusi kokteile kokku keerama, saavutades suurepäraseid kõrgusi, saavutusi ning uskumatuid pohmakaid pärast seda.

Sellise vabastava tripi käigus leiab Doug ka oma raskes eas teismelise pojaga ühise keele. Koos Harrisoniga (kelle ülim mässamine senini on olnud koolikaaslase kappi roojamine, sest nii käituvad Ninjad kui nad oma vaenlasele kätte tahavad maksta) lähevad nad linna oma frustratsiooni välja elama – lõhuvad visketähtedega linnakese peaväljaku kella, Varney apteegi sildi …

Kui siis Dougi apteegi ravimite liikumist tuleb kontrollima ravimiamet, satub mees paanikasse ning nad planeerivad Elizabethiga koos põgeneda, kuid enne tuleb neil Elizabethi abikaasa kõrvaldada. Plaan on vahetada mehe südametabletid kangemate vastu, Elizabeth sõidab linnas ära, Doug viib valed tabletid abikaasale, nagu ikka ja kui Elizabeth siis linna tagasi tuleb leiab ta eest oma surnud abikaasa.

Kuid see Dougi apteegi abitööjõud, kes juba kord on oma ülesanded unarusse jätnud, ei vii ka seekord ravimeid õigel ajal kohale, kuna Doug kohtub Elizabethi abikaasa Jackiga (Ray Liotta) eelneval õhtul baaris, siis hakkavad teda närima süümekad, ning paanikas püüab ta esialgu päästa meest, kuid hommikul maja juurde jõudes näeb ta aknas vaid toolis lamavat Jacki ning ta on veendunud, et ta on hiljaks jäänud.
 
Samal päeval peab ta minema kooli oma poja klassi rääkima apteekri ametist, kuid ühe teise poisi isa, kes on politseinik, saab teate, et ta peab Dougi apteeki tagasi viima.

Doug on veendunud, et kõik tema patud tulevad nüüd päevavalgele …

Hoogne, naljakas ja andekas film!

No comments:

Post a Comment