kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 24, 2014

Odd Thomas

Film: Odd Thomas (2013)
Filmi vaatamise põhjus: Treiler tundus huvitav
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Väikelinna kokk Odd Thomas (Anton Yelchin) on täiesti tavaline poiss kellel on paranormaalne saladus: ta näeb surnud inimesi, igal pool. Kui linnakesse ilmub üks jäle võõras koos kummituslike kaaslastega, jõletistega – koletistega, kes toituvad valust ning võimalikust mass hävitusest – teab Odd koheselt, et ta linnakesel on tõsine probleem. Üheskoos oma kallima Stormyga (Addison Timlin) ja kohaliku politseiülemaga (Willem Dafoe), tormab Odd võitlusesse hea ja kurja vahel püüdes ära hoida maailmalõpu väärilist katastroofi.
Comedy, Horror, Mystery, Paranormal

Tegemist on siis taas ühe raamatu ekraniseeringuga, nimelt Dear Koontzi samanimelise raamatu sarja esimese raamatu ekraniseeringuga. Ma pole raamatut lugenud, seega ei oska öelda, kuidas oli film võrreldes raamatuga, kuid mulje … mulje on selline, et see pole just kõige parem raamatu ekraniseering. Selles suhtes meenutas see film mulle ühte teist raamatu ekraniseeringut, mis oli küll kolme raamatu mõrv kuid samas kui raamatut ei tea siis oli film ju täitsa hea. Ma pean silmas nimelt Darren Shani kolme esimese raamatu – A Living Nightmare, The Vampire’s Assistant ja Tunnels of Blood – ekraniseeringut Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant nime all.

Aga see Odd Thomas on siis lugu noormehest, kes näeb surnuid. Ei see pole mitte Kuues meel, see on hoopis täiesti tavaline YA paranormaalne komöödia vaimudest ja mõrtsukatest.

Odd näeb nimelt surnute hingi, põhiliselt nende hingi, kes on siit elust vägivaldselt lahkuma sunnitud ja seega tulevad nad Oddi juurde, et see aitaks nende eest kätte maksta, mõrtsukad politsei kätte toimetada.

Kohalik politseiülemus teab tema imeliku kiiksu, kuid teiste eest hoiavad nad seda salajas.

Seega kui ilmub linna see imelik mees ja Odd näeb ka imelikku pahaendelist und, hakkab ta uurima, miks linn kubiseb neist jõledikest ja kas on kuidagi võimalik takistada seda kohutavat tapatööd.

Lugu on humoorikas ja kaasahaarav, lõpus kurb, kuid nagu ma juba ütlesin tundub olevat vägagi vesine variant raamatust.

No comments:

Post a Comment